Barion Pixel
Szerző: 112Press / Videó forrása: Ismeretlen 2020. augusztus 24.

Külföld: Ünnepi konvojban rögzített ráfutásos baleset

Több szempontból tanulságos balesetet rögzített egy autóablakban ülő fiatalember. Bár az ütközések kis sebességnél történnek, de mégis látványos az autóban ülők "fejmozgása".

Hazai szemmel talán kissé szokatlan ünnepi menetet örökített meg egy ablakban ülő fiatalember. A lényeg egy ráfutásos baleset-sorozat, aminek egy kis szeletkéjét láthatjuk.

A két sávban, konvojban haladó, egy társasághoz tartozó autók lassítani kényszerülnek, amit néhány sofőr későn észlel, ennek a következményei láthatók részben a videóban.

Az is látszik, hogy kis sebességnél történik az ütközés, ennek ellenére jól látható erőhatások érik a járműben ülőket. Ilyen szögből nagyon ritkán készül videó "éles" balesetekről, ezért is kifejezetten ajánljuk a videó megtekintését azoknak, akik nem szeretik bekötni a biztonsági öveiket.

Nagyobb sebességnél történő ráfutásos ütközésnél természetesen az utasoknak is nagyobb tortúrán kell átesniük.

A ráfutásos balesetek nem vették el az ünneplők kedvét

A baleset-sorozat utóéletéből ugyan csak néhány másodperc látszik, de az szembetűnő, hogy nem igazán sopánkodnak a történteken, viszont a mobiltelefonok kamerái "forognak". Azért remélhetőleg az üléstámlát, vagy a kormányt, műszerfalat lefejelőktől megkérdezték, hogy vannak, mielőtt folytatódott a buli.

A másik véglet: tragikus kimenetelű ráfutás

Júniusban utánajártunk egy orosz közösségi oldalakon előzmény nélkül terjedő videónak. A felvétel megtekintése után érthetővé válik az az elsőre talán furcsának hangzó mondat, hogy a balesetben "csak" ketten haltak meg. Vigyázat, megrázó képsorok, még úgy is, hogy egy csepp vér sem látszik!

 

Követési távolság, odafigyelés

A követési távolság be nem tartása teljesen hétköznapi jelenség a hazai utakon és ez időnként balesetekben is realizálódik. Az alábbi, angol nyelvű videóban hasznos tanácsok hangzanak el a megfelelő követési távolsággal kapcsolatban.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.