Barion Pixel
Szerző: Győr-Moson-Sopron MRFK / 112Press 2019. április 09.

Súlyosan sérült a motoros Rábakecölnél - a szezon elején járművezetőket szólít meg a rendőrség

Súlyosan megsérült az a motoros, aki az elsődleges adatok alapján nem megfelelően megválasztott sebessége miatt szalagkorlátnak ütközött Rábakecölnél, majd legurult a töltésen. A győri rendőrök ennek apropóján figyelmeztetik a járművezetőket - nem csak a motorosokat - a motoros szezon kezdetén.

A Yamaha motorkerékpár balesetéről tegnap már részletesen beszámoltunk, most a motort is meg tudjuk mutatni a rendőrségnek köszönhetően. A hivatalos közlemény: "Egy motorkerékpáros közlekedett 2019. április 7-én 19 óra 45 perckor Rábakecöl külterületén a 8611-es számú úton, amikor haladása során egy enyhe balkanyarban – mivel sebességét nem megfelelően választotta meg - letért az úttestről. A szalagkorlátnak ütközött, majd az út melletti árokba esett. A férfi a baleset során súlyos sérülést szenvedett, a mentők a kórházba vitték."

A motoros legurult a töltésen, a motorja az aszfalton csúszott tovább

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a motoros szezon kezdetén felhívja a figyelmet az alábbiakra:

  • Fontos, hogy a motorkerékpárosok – néhány hónap vezetés kihagyást követően - magukat és a motorjukat is felkészítsék a közlekedésre.
  • Indulás előtt a járművet ellenőrizni kell. Meg kell nézni a gumik állapotát, a légnyomást.
  • A fékeknek, kormányműnek hibátlanul kell működniük.
  • Nagyon fontos a sebesség ésszerű megválasztása. Nem mindegy milyenek az út- és látási viszonyok, az időjárás, mekkora a forgalom.
  • A motorost nem védi karosszéria, egy esésnél az életével játszik, éppen ezért fontos a védőfelszerelések használata. A bukósisak viselése kötelező.
  • A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a balesetek döntő része emberi mulasztás miatt történik, amelyek legtöbbször az elsőbbség meg nem adása, a relatív gyorshajtás, az út-és látási viszonyoknak nem megfelelő vezetési stílus, a figyelmetlenség és az előzési-, valamint a kanyarodási szabályok figyelmen kívül hagyása miatt következnek be.

 

Motorbaleset helyszíne Rábakecöl közelében


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.