Barion Pixel
2016. szeptember 21.

Életveszélyes a motorosokra a szalagkorlát? - A baleset helyszíne nappali képeken

A vépi halálos motorbaleset után több motoros szervezet is megkeresett minket, hogy adjunk információt a szalagkorláttal kapcsolatban. Visszamentünk a helyszínre és készítettünk néhány nappali fotót, így a motorosok is könnyebben eldönthetik, érdemes-e változtatást javasolniuk a nagyobb biztonság érdekében.

A halálos baleset helyszíne

Egy 34 éves motoros vesztette életét egy nappal a Vép közelében történt balesete után. Már a vasárnapi beszámolónk alapján is többen jelezték, hogy ez a fajta szalagkorlát nagyon veszélyes az eleső motorosokra, nem ez az első haláleset, ami hasonló körülmények között történt.

DSC_3459

Fotóinkkal a motoros egyesületek munkáját szeretnénk segíteni, hogy eldönthessék, érdemes-e lépniük a hasonló szalagkorlátok biztonságosabbá tételében? Azt is jelezzük, hogy tökéletes megoldás nem létezik, amivel minden élet megmenthető, de ha létezik biztonságosabb módszer, akkor már azt kellene használni, még ha többe is kerül.

DSC_3452

Rendszeresen visszatérő motívum, hogy az emberi hülyeség ellen nincs biztonsági eszköz, de egyrészt nem minden baleset "hülyeségből" történik, másrészt viszont kérjük tegye fel a kezét, aki sofőrként még semmilyen hülyeséget, bakit, komoly hibát nem vétett...

DSC_3392

A Szombathelyi Motorosok Facebook oldalán Vörös István közölt egy képet az alábbi leírással: "Magyarországon először, kísérleti jelleggel - Zala megyében, a Nagykapornaki tetőn és az Alsónemesapáti-Zalaegerszeg közt egy szakaszon, a veszélyes útkanyarulatokban már egy éve szolgál az a sárga műanyagból készült, rugalmas alsó szalagkorlát, amely nem engedi alászorulni a motorost a legtöbbször súlyos sérülést vagy tragédiát okozó felső fém szalagkorlátnak. Azóta tudtommal nem volt nagyon súlyos vagy halálos baleset ezen a részen, de előtte rövid idő alatt sajnos sok ilyen eset fordult elő"

Fotó: Vörös István

A Szombathelyi Motorosok Egyesülete kérdéssel fordult az olvasóihoz: "Mi a véleményetek? Szerintetek is életveszélyesek a magyar utak mentén kihelyezett védőkorlátok a motorosok szempontjából? Szerintünk több, halállal végződő baleset elkerülhető lett volna / lenne, ha végre nálunk is alkalmaznák a "motorosbarát" szalagkorlátokat, legalább a balesetveszélyesebb helyeken."

A Szombathelyi Motorosok kérdésemellé kitett képek

A félreértések elkerülése érdekében közöljük, hogy a helyszínen készült fotóinkon sem az árokban, sem a szalagkorlátnál nem látszik vér, csak vörös színű gyomnövények láthatók, illetve a helyszínelésnél használt rikító színű festék.


Az alábbi képeink a baleset után két nappal készültek. Kérjük, mondják el véleményüket a szalagkorlátokról a motoros szervezetek Facebook oldalán, vagy a 112Press vonatkozó cikkeinél!


A halálos motorbaleset helyszíne Vép közelében - nappal
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.