Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK 2019. június 14.

Prostitúcióról és emberkereskedelemről tartottak előadást gyermekotthonban élő gyerekeknek Kőszegen

Prevenciós előadást tartottak a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében a prostitúció és az emberkereskedelem veszélyeiről Kőszegen, a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Intézmény színháztermében.

A „Kiállok érted” program a Névtelen Utak Alapítvány, a Bohócok a Láthatáron és a K. V. Társulat közreműködésével indult el a 2015. évben, a Norvég Civil Támogatási Alap gondozásában.

A program célja a Vas megyei gyermekotthonok gyermekei és környezetük, továbbá a velük foglalkozó szakemberek figyelmének felhívása a prostitúció és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire, feltérképezve a térségben tevékenykedő civil szervezeteket és kidolgozva a hatékony segítségnyújtás és együttműködés módszereit.

A rendezvényt dr. Tánczi Tibor r. ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese nyitotta meg, melynek során beszélt a prostitúció, valamint emberkereskedelem veszélyeiről, továbbá hangsúlyozta az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.  

kép

A résztvevők a nap folyamán a „Kiállok érted” című színdarabot is megtekinthették, a Bohócok a Láthatáron színtársulat előadásában. Az előadás után a gyermekek drámafoglalkozás keretében, míg a nevelők, pedagógusok kerekasztal-beszélgetés formájában beszélhették meg színdarab tanulságait.

Kiállok érted! rendezvény Kőszegen - Fotó: Vas MRFK

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az alábbi tanácsokat adják a gyerekeknek, az áldozattá válás elkerülésének érdekében:

- Mindig tartsa magánál a személyes iratait, azokat idegeneknek ne adja át!

- Idegenekkel ne álljanak szóba és ne fogadjanak el tőlük semmit!

- Amennyiben közterületen, bevásárlóközpontokban, rendezvényeken eltévednek, mindenképpen megbízható felnőtt – biztonsági szolgálat, rendőr, mentő, tűzoltó – segítségét kérjék!

- Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, kérjük, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.