Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság;112Press 2018. augusztus 23.

Mobil Bűnmegelőzési Centrum és „BikeSafe” regisztráció a karneválon

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál rendezvényterületeire kitelepült Mobil Bűnmegelőzési Centrumban várják a rendőrség munkatársai az érdeklődőket Szombathelyen.

Korábbi videónk egy Bike Safe akció helyszínéről
 

A résztvevők személyesen is találkozhatnak a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársaival két karneváli rendezvényterületen is, ahol a szakemberek széleskörű bűnmegelőzési tanácsokkal járulnak hozzá a szórakozni vágyók önfeledt kikapcsolódásához. Felhívják a figyelmet arra, hogy a biztonság sokszor nem a pénz, sokkal inkább óvatosság és odafigyelés kérdése.

DSC_7455

A Mobil Bűnmegelőzési Centrumban a felnőttek ingyenes kiadványok segítségével tájékozódhatnak a vagyonbiztonság, az áldozatvédelem és a drogprevenció témakörében, míg a gyerekek játékos feladatok megoldásában és a nyár veszélyeit feldolgozó totó kitöltésében jeleskedhetnek.

Bike Safe akció

A karneválra kilátogatók regisztráltathatják kerékpárjukat is. A „BikeSafe” program lényege, hogy a regisztráció alkalmával minden, a kerékpárra vonatkozó adat rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a rendőrség munkáját és elősegíti azt, hogy a kétkerekű mihamarabb visszakerüljön a jogos tulajdonosához.

Bike Safe program Vas megyében 3.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának programjai az alábbiak szerint alakulnak:

  • Augusztus 23-án, 12 óra 30 perctől 19 óra 30 percig bűnmegelőzési tanácsadás és „BikeSafe” regisztráció. Szombathely, Fő tér.
  • Augusztus 24-én, 10 óra 30 perctől 17 óra 30 percig bűnmegelőzési tanácsadás és „BikeSafe” regisztráció. Szombathely, Gayer park.

Bike Safe program SzombathelyenKerékpár regisztráció és rendőrségi strandparti a TófürdőnZuhogó esőben is regisztrálták a kerékpárokat a "Bike Safe" programba
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.