Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság;112Press 2018. június 15.

Videó: „Re-Akció” interaktív bűnmegelőzési program Szombathelyen

A „Re-Akció” programnak köszönhetően egy rendhagyó napnak lehettek részesei szombathelyi fiatalok. Testközelből láttak előállítást, akció közben a börtön műveleti csoportját, lángoló autót, "halálos" gyalogos gázolást és interaktív tanórákon vettek részt, ahol hasznos technikákat tanultak vészhelyzet esetére.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Budapesti Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a Zuglói Polgárőrség és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának közös szervezésében került sor annak az országos interaktív bűnmegelőzési programnak a megrendezésére, amelynek csütörtökön az Oladi Általános Iskola adott otthont, Szombathelyen.

2018.06.14.Szombathely

A „Re-Akció” elnevezéssel meghirdetett program több célcsoportot megszólítva, a tapasztalatcserére építve adja át – az életből merített szituációk megjelenítésén keresztül – azokat a prevenciós ismereteket, amelyek a fiatalok segítségére lehetnek egy, esetlegesen felmerülő veszélyhelyzet esetén.

2018.06.14.Szombathely

Célja a bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismeretanyagok elmélyítése, a cselekvőképes tudás formálása, valamint az iskolai erőszak és az egymás közötti agresszió csökkentése. A program épít a pozitív attitűd kialakítására, a gyermekvédelmi rendszer kiépítésére, a kapcsolati háló kialakítására, továbbá a szülők és a pedagógusok részére történő hatékony ismeretek átadására.

2018.06.14.Szombathely

Az oktatási intézmény területén, több helyszínen folytak a foglalkozások. A tantermekben kaptak helyet a különböző prevenciós előadások, amelyeknek témái között szerepeltek az internet veszélyei, az elsősegélynyújtás, a börtönvilág és a konfliktuskezelés.

2018.06.14.Szombathely

Az iskola aulájában kerültek megtartásra a különböző – intézkedéstaktikai, önvédelmi és bűnügyi kutyás – bemutatók és szituációs gyakorlatok. A diákok megtapasztalhatták azt is, hogy egy előre beállított baleseti helyszínen miként működik együtt a rendőrség a társszervekkel.

2018.06.14.Szombathely

A nap zárásaként egy baleset-szimulációját tekinthették meg a diákok, ahol a feltételezés szerint ittas sofőr gázolt el egy gyalogost. A szimulált balesetben a gyalogos elhunyt, az anyósülésen utazó fiatal kirepült a szélvédőn, mert nem volt bekötve és többen megsérültek.

2018.06.14.Szombathely

„Re-Akció” interaktív bűnmegelőzési program SzombathelyenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.