Szerző: 112Press 2019. október 04.

Gyalogost gázolt a mellékútról kiengedett Toyota Szombathelyen - súlyosan megsérült egy asszony

Lemondott elsőbbségéről a reggeli csúcsidőben a védett Bartók körúton haladó autó vezetője, intéssel jelezte a Bolyai utcában álló kisbusz sofőrjének, hogy kiengedi maga elé. A férfi intéssel megköszönte a kedvességet, majd gázt adott és a Bartók körútra jobbra kikanyarodva elütött egy kijelölt gyalogátkelőhelyen haladó asszonyt.

A baleset nyolc óra előtt történt. Információnk szerint a Toyota kisbusz vezetője csak az ütközéskor vette észre, hogy nekiment valaminek. Megállt és akkor észlelte, hogy egy gyalogost ütött el.
 
DSC_6291
 
A középkorú asszony már másfél sávnyi utat megtett a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amikor a baleset történt. A gyalogos az elsődleges információk alapján súlyos lábsérülést szenvedett, a mentők a Markusovszky kórházba szállították.
 
DSC_6301
 
A helyszínen látottak alapján valószínű, hogy a jármű vezetője nem takarította le teljesen a párát a szélvédőről indulás előtt, csak maga előtt törölt le egy sávot. Jobbra kanyarodáskor így azért sem láthatta a gyalogost, mert takarta a bepárásodott rész.
 
szv
 
Ez egy nagyon gyakori hiba ősszel és télen, amikor a szélvédőt le nem takarító sofőrök csak egy kis lyukon néznek ki maguk elé. Gyakorlatilag annyit látnak, mint egy szemellenzős ló, a periférián érkezőket és közlekedőket nem észlelik.
 
DSC_6303

Minden évben figyelmeztetünk mi is arra, hogy a nyár elmúlt, ilyenkor már több időt kell fordítani elindulás előtt a járműre. Ősszel a pára letakarítása nagyon fontos a szélvédőről, az oldalsó ablakokról és a tükrökről. Aki ezt elmulasztja, az nagyobb eséllyel szenved / okoz balesetet olyan szituációban, ami normál körülmények között könnyen kivédhető.

DSC_6287

Az alábbi képet olvasónktól, Andreától kaptuk, köszönjük!

 
Fotó: Olvasó

 

Gyalogost gázolt a mellékútról kiengedett Toyota Szombathelyen - súlyosan megsérült egy asszony
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.