Szerző: TM 2018. szeptember 25.

Felnyitottuk a becsületkasszát - pawpaw-ból támogatás a mentőknek

A Szombathelyi Mentőállomáson nyitottuk fel azt a becsületkasszát, amelybe a jótékony célra felajánlott pawpaw-gyümölcsök árát dobták be azok, akik elmentek irodánkhoz a meghirdetett időpontban. Videón mutatjuk meg, vajon benne volt-e a gyümölcsökért járó pénz a kasszában...

Nyolc óra alatt 29 darab pawpaw-ot vásároltak meg olvasóink, gyümölcsönként 500 forintot kértünk a jótékony célra. Az irodánk elé kirakott egzotikumokra és a becsületkasszára senki sem vigyázott, ahogy azt sem ellenőrizte senki, hogy a vásárlók bedobják-e a pénzt a kasszába. Pontosan ez a becsületkassza lényege, ami a közeli Kőszegen évtizedek óta jól működik.

 
A nyolc óra leteltével nem nyitottuk fel a kasszát, hanem a megbeszélt időpontban elvittük azt a Szombathelyi Mentőállomásra, addig pedig izgultunk, vajon benne lesz-e a 29 gyümölcsért járó 14.500 forint.
 
 
Videónkból kiderül, hogy benne volt. Sőt... A végösszeg 21.100 forint, azaz olvasóink nagyon bőkezűen vásároltak a jótékony célra szánt egzotikus gyümölcsből. A teljes összeg a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványhoz került.  A támogatóknak ezúton is köszönjük a vásárlást!
 
A szombathelyi írónő, Eliza Beth munka után sétált el irodánkhoz
 
A mostani akció azt is bizonyítja, hogy egyszerű ötletekkel is lehet támogatni nemes ügyet. A 21 ezer forint ugyan nem egy bődületes összeg, de a mentők arra fordíthatják, amire éppen szükségük van. A felajánlás előzményeiről itt olvashatnak.
 
Reggeli szüret után került az asztalra a pawpaw

És milyen volt a gyümölcs fogadtatása azok részéről, akik először kóstolták? Vegyes. Kriszta és munkatársa szerint szörnyű volt, de legalább jó ügyet támogatott. Mint mondta, még soha nem fizetett ennyi pénzt egy gyümölcsért. Tamás szerint viszont kifejezetten finom, ízletes, különleges ízélményben volt része.  Várjuk mások beszámolóit is!

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.