Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. június 25.

Patakmederben ragadt egy Jeep Balogunyomnál - szándékosan hajtott a sofőr a Perintbe

Nem közlekedési baleset történt. A Jeep vezetője az offroad élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kihajtani azonban már nem tudott belőle. Nem ez az egyetlen autó, ami így járt egy éven belül.

A Perint patak medrében ragadt egy Jeep terepjáró a Vas megyei Balogunyomnál. Videón mutatjuk.

Az autó nem közlekedési baleset miatt került a patakba, a vezetője szándékosan hajtott bele egy kis terepezésre, kihajtani azonban már nem sikerült.

Jeep a Perint patak medrében, Balogunyomnál

Először egy tréler próbálta kivontatni a mederből, de a csörlőzés a drótkötél elpattanásával végződött. Ezután egy környékbeli traktoros érkezett és a munkagépnek már nem okozott gondot a jármű partra vontatása.  

A hídról nézve

Nem egyedi esetről van szó, egy évvel korábban egy Suzuki Samurai rekedt bent a mederben ugyanennél a hídnál, még korábban viszont egy másik Suzuki ki tudott hajtani a patakból.

Traktor vontatta ki a mederből a Jeep-et

Beszéltünk az autót vezető fiatalemberrel, aki elmondta, hogy szerinte semmi rosszat nem csinált és főleg kárt nem okozott a tettével.

Híd alatt

A közelben élő rákkolóniáról nem volt tudomása. A patakban a rákok mellett halak élnek, a parton pedig madarak fészkelnek, hüllők és emlősök élőhelyéül is szolgál.

A mederben rákok, halak, a parton madarak és emlősök élnek

A sofőr megígérte, hogy a vasi élővizeket elkerüli ezután a terepjárójával. (Biológiai szempontból élővíz az olyan vízfolyás vagy állóvíz, amelyben magasabb rendű növényi és állati élet van.)

A Perint patak medréből kivontatott Jeep

Az autón látható Babod felirat Európa legnagyobb terepjárós rendezvényére, a Babod Off Road Fesztiválra utal. A balogunyomi spontán terepezésen szorult helyzetbe került terepjáróst egy John Deere traktor húzta ki a mederből.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.