Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. november 25.

Párás ablakú Skoda ütött el kerékpárost Sárváron – súlyosan megsérült a biciklis

A Sársziget utcában kerékpározó asszonyt nem vette észre a Tinódi Sebestyén utcából kikanyarodó személyautó vezetője. Az elütött nő az aszfaltra zuhant.

Az elsődleges adatok alapján súlyos sérülést szenvedett egy középkorú nő Sárváron, amikor kerékpározás közben elütötte egy Skoda.

Az elütött kerékpáros nő az elsődleges adatok alapján  súlyos sérülést szenvedett

Az egyik szemtanú elmondása alapján a személyautó ablakai párásak voltak a baleset bekövetkezésekor. Ennek köze lehetett ahhoz, hogy a gépjárművet vezető fiatal nő nem vette észre a menetirány szerinti bal oldalról érkező és szabályosan közlekedő biciklist.

A Skoda vezetője nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak Sárváron

A gépkocsi a bal elejével ütötte el a nőt, aki az aszfaltra zuhant. A mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Párás ablakú Skoda ütötte el a kerékpárost Sárváron, a Sársziget utcában

A helyszíni szemle ideje alatt rendőri irányítás mellett,  egy sávon haladhatott a forgalom az érintett útszakaszon. Egy rövid ideig teljes útlezárás volt érvényben. Erre azért volt szükség, mert hitelesített mérőműszerrel végzett fékpróbát a szakértő a kereszteződésben.

Egy kis közjáték itt is történt, ugyanis a rendőr által megállított kukásautót kikerülte egy Mazda, amelynek a vezetője az egyre intenzívebb rendőri „Állj!” jelzés ellenére behajtott a kereszteződésbe. Az autót vezető nő a hozzánk eljutott hangfoszlányok alapján azt kifogásolta, hogy miért nem állt rendőr a kukásautó előtt is?

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy több olyan gépkocsit is láttunk, amelynek a lehúzott párás oldalablakok résein keresztül látott ki valamennyire a sofőr, elöl pedig csak a vezető előtt törölték le a párát a szélvédőről.

Talán felesleges bővebben kifejteni, miért balesetveszélyes ez. Míg a lovaknál a szemellenző azt a célt szolgálja, hogy az oldalirányú ingerek ne érjenek el a lóhoz és pl. prédaállatként ne ijedjen meg az oldalról érkező járművektől, addig egy járművezetőnél szerencsésebb, ha időben észreveszi, ha valami közelít felé. Ehhez viszont látni is kell.

Párás ablakú Skoda ütötte el a kerékpáros nőt Sárváron, a Sársziget utcában

Mi azt kérjük a járművezetőktől, hogy alkalmazkodjanak a megváltozott útviszonyokhoz és időjáráshoz. A nyárhoz képest szánjanak több időt az útra, beleértve az elindulás előtti pára-, vagy jégletakarítási munkálatokat is. És csak akkor induljanak el, ha már tökéletesen kilátnak a járműből. Nem csak előre, természetesen.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.