Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2022. május 25.

Vádat emeltek a párás ablak miatt gyereket elütő sofőr és az ittasan villanyoszlopnak hajtó vezető ellen

Ittas és felelőtlen sofőrök ellen emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség. Az ittasan vezető fiatalember már búcsút mondhatott a vezetői engedélyének és pénzbüntetés vár rá. Sárváron pedig egy gyalogátkelőhelyen átrollerező 11 évest ütött el egy párás szélvédővel vezető nő. A gyerek súlyosan megsérült, a sofőr pedig valószínűleg ebben az esetben is elbúcsúzhat a vezetői engedélyétől.

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022. áprilisában, Szombathelyen enyhe fokban ittasan vezette a gépjárművét. Ittassága miatt egy kanyarban elveszítette uralmát az autó felett és először az útpadkának, majd egy lámpaoszlopnak ütközött.

Ittas sofőr törte össze a Mitsubishijét Szombathelyen - elvették a vezetői engedélyét

A baleset következtében az ittas férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és a „B” kategóriájú járművek vezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Párás ablakkal vezetett, gyereket ütött el

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2021 októberében úgy közlekedett személygépkocsijával Sárváron, hogy annak első szélvédője párás volt, ezért egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve – a korlátozott kilátás miatt – nem észlelte, hogy azon a 11 éves sértett rollerrel megkezdte az áthaladást és őt elütötte.

A kép illusztráció, egy másik baleset helyszínén készült
A kép illusztráció!

A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.