Barion Pixel
2018. szeptember 01.

Villanyoszloppal az elején döntött kerítést egy BMW Szombathelyen - megúszták a fiatalok

Emberbarát villanyoszlopot döntött ki és vitt magával egy BMW, amiben tizenéves fiatalok ültek. Az autó nagy tarolást végzett, de az utasai - a sofőr kivételével - megúszták sérülés nélkül.

Frissítés: helyszíni videónk
 
 
Korábban írtuk:

 
DSC_5977
 
A BMW a belváros felé tartott a szombathelyi 11-es Huszár úton és információink szerint egy előzés után veszítette el uralmát a jármű felett a fiatal sofőr a vizes aszfalton, egy enyhén jobbra ívelő kanyarban. A személyautó áttért a szemközti sávba, egy gyalogátkelőhelyen felugratott a járdára, kiszakította a helyéről a ledes villanyoszlopot, amit derékszögben meghajlítva ezután végig magával cipelt.
 
DSC_5972
 
A BMW még kidöntött egy közlekedési jelzőtáblát, majd a "Hajtva tilos! Tolva szabályos!" táblával felszerelt oszlopot maga előtt tolva lerombolta a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. épületének a kerítését, kidöntött két tuját, végül a kertben, egy fa előtt állt meg.
 
DSC_6015
 
Az anyósülésen egy tizenéves lány ült és bár a BMW a jobb elejével "kapta el" az oszlopot, mégis karcolás nélkül ki tudott szállni a járműből.
 
DSC_5974
 
Ebben azonban nagy szerepe volt annak is, hogy a szlengben emberbarát oszlopnak nevezett villanyoszlopnak ütköztek. Néhány méterrel arrébb még sokkal masszívabb oszlop áll, ami jó eséllyel ellenállt volna az autónak, ami azt eredményezhette volna, hogy a kocsi rácsavarodik a villanyoszlopra. 
 
A szomszéd oszlop nagyobb rombolást végzett volna a személyautóban
 
Információnk szerint a hozzátartozója autójával közlekedő fiatal sofőr könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították.
 
DSC_5999
 
Érdekes adalék, hogy az utasok első dolga a baleset után a hátsó rendszámtábla eltávolítása volt. Ennek okát nem tudjuk, de biztosan van rá észszerű magyarázat.
 
DSC_5981
 
Hajnali fél négykor az E.ON munkatársai eltávolították a kidöntött oszlopot, a Magyar Közút munkatársa pedig ideiglenes táblát helyezett ki a kidöntött tábla helyére.
 
DSC_6001

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft.öt hónapon belül másodszor kénytelen kerítést pótolni. Áprilisban kölcsönbe kapott Volkswagennel törte össze a Zanati úti hajléktalanszálló kerítését egy ittas sofőr.

DSC_6006

DSC_5980


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.