Barion Pixel
2021. augusztus 04.

Parkoló Suzukinak ütközött és felborult egy Ford Kőszegen - többen szeretnék a parkolás felülvizsgálatát az utcában

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt a kőszegi Temető utcában, kedden. Több környékbeli szerint a felújított utcában változtatásra van szükség.

A belváros irányába tartott kedden délelőtt egy Ford személyautó, ami érintőlegesen ütközött egy parkoló Suzukival, majd felborulva a menetirány szerinti bal oldalra sodródva állt meg.

Baleset a kőszegi Temető utcában Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság


Kőszegi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, de a sofőrt nem kellett kiszabadítani, mivel önerőből ki tudott szállni a járműből.

Baleset a kőszegi Temető utcában Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

A felújított Temető utcában már több koccanásos baleset történt, amiben rendszerint okozóként főszerepet játszanak a belváros felé tartó, parkoló autókat kerülő, a lejtőn lendületesen közlekedő járművek vezetői.

A parkoló autóban keletkezett kár

Olvasónk jelezte: a felújítás során jó minőségű aszfalt került a korábban kátyús utcába, azonban a szegélykövek beépítésével kb.  40 centiméterrel szűkült az amúgy sem túl széles úttest.

Az úttesten nem marad elég hely a kétirányú forgalomnak, a belváros felé tartók szlalomozhatnak

Ehhez jött még a parkolás engedélyezése a belváros felé vezető oldalon, a temető mellett. Előtte és utána várakozni tilos táblák hatályosak.

A parkolás megengedését a temető mellett többen elhibázott lépésnek tartják

Azt többen is kifejtették – pl. a tűzoltók Facebook bejegyzésénél -, hogy célszerű lenne megszöntetni a parkolási lehetőséget az úttesten. Ugyan a baleseteket nem a parkoló autók, hanem a figyelmetlen, vagy rutintalan sofőrök okozzák, de ha nem parkolnának autók az úttest szélén, akkor folyamatosabb lenne a haladás és csökkenne a balesetveszély.

A temető hátsó részén lehetne nagyobb parkolót kialakítani néhány helyi szerint

A temető mögött elvileg lenne lehetőség parkolók kialakítására, de azzal járna, hogy többet kell sétálniuk a temetőhöz érkezőknek.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.