Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2021. április 06.

Videóval frissítve: Őrizetbe vették a tapolcai ámokfutót - hat autónak hajtott neki egy nap alatt

A rendőrök április ötödikén egy szándékosan előidézett baleset után elvették az ittas sofőr vezetői engedélyét. Néhány órával később ámokfutásba kezdett.

Frissítés:

Korábban írtuk: Április 3-án este egy autós Tapolcán kidöntött egy villanyórát. A kiérkező rendőrök igazoltatták a balesetet okozó 52 éves helyi férfit és helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben.

Két nappal később, 2021. április 5-én délelőtt a férfi Köveskál irányából közlekedett autójával Gyulakeszi felé, amikor egy másik jármű előzni kezdte őt. Amint ezt észlelte, balra kormányozta autóját, és áttért a másik forgalmi sávba.

tapolcaibaleset2

A két jármű összeütközött, majd az árokba sodródtak. A balesetben személyi sérülés nem történt. Az intézkedés során az 52 éves járművezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, és a rendőrök vezetői engedélyének elvétele mellett büntetőfeljelentést tettek ellene.

Hazatérése után, aznap délután a férfi ismét volán mögé ült, majd egy kistehergépkocsival Tapolcáról elindult a 77-es számú főúton, Veszprém irányába. Monostorapátiig ment, közben három autónak ütközött, majd visszafordult Tapolca felé.

Az egyik vétlen fél

Útja során több közúti jelzőtáblát is kidöntött. A városba érve ismét nekiment egy táblának, ami megrongált egy autót. Ezután egy benzinkút közelében, az ott helyszínelő rendőrök mellett felhajtott az útpadkára és az úttestre visszatérve egy másik gépkocsinak csapódott.

Szándékosan okozott baleset miatt elvették a sofőr vezetői engedélyét, ezután kezdett ámokfutásba

A balesetek során senki nem sérült meg. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították és őrizetbe vették. Ellene közúti veszélyeztetés bűntett és cserbenhagyás vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Órákkal korábban már elvették az ittas sofőr vezetői engedélyét

 - Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.