Barion Pixel
Szerző: TM 2018. szeptember 21.

Ittas sofőr Volkswagenjét ütötte ki a figyelmetlen sofőr Opellel Szombathelyen

Nem adott elsőbbséget egy Opel egy Volkswagennek Szombathelyen. Nem sokkal később kiderült, hogy a vétlen sem vezethetett volna.

DSC_7915
 
Hárman megsérültek csütörtökön este abban a szombathelyi balesetben, ami a Nyitra és a Kötő utca kereszteződésében történt.
 
 
A Nyitra utcában érkező Opel személyautó vezetője az egyenrangú útkereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget a jobbról érkező Volkswagen személyautónak és a két jármű összeütközött.
 
DSC_7910
 
A Volkswagen villanyoszlopnak ütközött, az Opel pedig kidöntött egy kisebb fát, majd  érintőlegesen házfalnak ütközött, végül egy kerítésnél állt meg.
 
DSC_7908
 
Az Opel vezetője nem használta a biztonsági övét és az anyósülés elé csapódott, a tűzoltók eszméletlen állapotban szabadították ki a roncsból.
 
DSC_7916
 
A Volkswagenben ülő két ember is megsérült, a mentők mind a három embert kórházba szállították. A csattanásokra sokan mentek ki az utcára a környező házakból, hogy segítsenek, de így az sem maradt titokban, hogy a Volkswagen vezetőjének fújása megpörgette az alkoholszondát.
 
DSC_7916
 
Ez azonban azt is jelenti, hogy a balesetben normál esetben hiába lenne vétlen, a biztosító az ő kárát sem fedezi, mivel ittasan ült a volán mögé.
 
A "jobbkezes" utcákat egyébként is fokozott figyelemmel célszerű megközelíteni, hiszen ilyen balesetek után gyakran halljuk a védekezést, hogy "én mentem egyenesen, tehát nekem volt elsőbbségem", ami azért ilyenkor nem védhető álláspont.
 

Szombathelyen csütörtökön történt egy ráfutásos baleset, ahol az okozó maga mondta a vétlennek, hogy ne hívjon rendőrt, mert ivott. Amikor látta, hogy a károsult mégis tárcsázza a rendőrséget, egyszerűen elhajtott a helyszínről. Egy héttel korábban egy ittas sofőr a körforgalomba hajtott be rossz irányban, ütközött egy teherautóval, majd miután megkérdezte, hogy van-e sérült megpróbált elhajtani a helyszínről.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.