Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2021. június 04.

Vádat emeltek a nyolc sérülttel járó táplánszentkereszti baleset okozója ellen

A figyelmetlen sofőr terepjárója 2019. novemberében egy kisbusszal ütközött, amiben heten megsérültek, ketten súlyosan. Az egyik utas maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett. Vádat emeltek az okozó ellen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki szabálytalanul előzött meg egy két pótkocsit vontató traktort a 87. számú főúton Táplánszentkereszt térségében, 2019. novemberében. 

Súlyos baleset Táplánszentkereszten

A vádirat szerint szemből egy nyolc utast szállító kisbusz közlekedett a traktor vonalában, amikor a vádlott áttért a szemközti forgalmi sávba. A buszsofőr azonnal fékezett és jobbra kormányozta a buszt, de nem sikerült elkerülnie az ütközést. 

A balesetben a busz egyik utasa maradandó fogyatékossággal járó, egy másik utas súlyos, míg öt további utas könnyű sérülést szenvedett. 

Súlyos baleset Táplánszentkereszten

A vádlott utasa is súlyosan megsérült az ütközéskor.

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Nyolcan sérültek a 87-esen - terepjáró ütközött kisbusszal




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.