Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2021. május 14.

Videó: Elrepült motorblokk, kerék, akkumulátor - a táplánszentkereszti baleset műszaki mentése

A 87-es főúton május 13-án történt szerencsés kimenetelű, sérülés nélküli baleset műszaki mentéséről készített videó-összeállításunk.

A csütörtökön reggel történt közlekedési balesetről már részletesen beszámoltunk. Több olvasónk is hiányolta a videó-összefoglalót, mivel az élő adásban nem mutattuk meg a helyszínt, viszont a baleset körülményeit "érdekesnek" találták.  Összeállításunk most megtekinthető.

Több olvasónk azt is megkérdezte, miért indítunk élő bejelentkezést, ha csak egy nagyon kis részt mutatunk meg benne, illetve miért nem indítunk minden helyszínen élő adást?

Ezekre a kérdésekre már többször válaszoltunk. A lényeg, hogy csak akkor jelentkezünk be élőben egy-egy helyszínről, ha azt biztonságosnak tartjuk a helyszínen tartózkodókra nézve, illetve lényeges információ hangzik el.

Ez azt jelenti, hogy nem mutatjuk meg a helyszínt élőben akkor, ha nem tudjuk garantálni, hogy ne kerüljön be a képbe olyan személy, aki az eset érintettje, de bármilyen okból nem akarja, hogy megjelenjen. Szintén nem mutatjuk a helyszínt, ha az érintett járművek rendszámát nem tudjuk kikerülni. Igyekszünk elkerülni a helyszínen tartózkodók vitáinak, beszélgetéseiknek adásba kerülését is.

Élő adás indítása előtt rendszerint tájékoztatjuk az ott tartózkodókat és felhívjuk a figyelmüket arra, merre fogunk mozogni és fordulni, így biztosabban elkerülhetik a kamerát, illetve ügyelhetnek arra, hogy ne mondjanak olyasmit, amit nem szeretnének viszonthallani. Ennek ellenére előfordul, hogy gyorsan változnak a körülmények egy helyszínen, ilyenkor általában a földet mutatjuk. (Ezt is többen kifogásolták már.)

Kiszakadt az Opel motorja az ütközéskor

Ritkán ugyan, de előfordul olyan káreset, ahol sokan vannak a helyszínen, mégis megmutatunk mindent. Ilyen volt például a peresznyei jégverés, ahol munkagépekkel kellett eltakarítani a jeget az utcáról. Élő adásunk itt tekinthető meg.

A táplánszentkereszti esetnél inkább az élőben elhangzó információt tartottuk fontosnak. Akit érdekelt, meghallgathatta, mi történt, még ha nem is látta a helyszínt, csak az Opel kiszakadt kerekét és a kamiont. A bejelentkezésből megtudhatta, hogy még egy ideig teljes útlezárás lesz, illetve azt a lényeges információt, hogy senki sem sérült meg a balesetben.

Sok, a környéken dolgozó kamionsofőr feliratkozott már élő adásainkra és többször kaptunk tőlük visszajelzést arról, hogy hasznos volt számukra megtudni, miért állnak a dugóban és mire számíthatnak a továbbhaladással kapcsolatban. Ez számukra sokkal fontosabb, mint közelről látni valamelyik roncsot.

Örömmel számolhatunk be róla, hogy élő adásaink több esetben segítettek a hatóságoknak egy-egy friss eset felderítésében, pl. cserbenhagyó felkutatásában, helyszínt elhagyó jármű megtalálásában, vagy éppen iratok nélküli, életveszélyes sérült személyazonosságának kiderítésében. Ez nyitott szemmel járó, segítőkész olvasóinknak köszönhető, akik a nem sokkal korábban történt eseteknél még élénken emlékeztek egy-egy általuk furcsának talált rongálódásra, vagy az általunk elmondottak alapján azonosítottak valakit.  Ezúton is köszönjük az ilyen segítséget!

Kiszakadt az Opel motorja és kereke - kamionnal és Renault-val ütközött Táplánszentkereszten
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.