Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. március 03.

Videó: Nem tudtak segíteni a súlyosan sérült asszonynak Táplánszentkeresztnél

A Szombathely felé tartó Fiat elé bekanyarodott egy Iveco kisteherautó.

Szombathely felé tartott a 87-es főúton egy Fiat személygépkocsi kedden hajnalban. Szemből egy Iveco kisteherautó érkezett, amelynek sofőrje balra akart bekanyarodni, a táplánszentkereszti Vörösmarty Mihály utcába.

A Fiat vezetője a helyszínen életét vesztette

A Fiatot vezető asszony már nem tudta elkerülni az ütközést.

ht9

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egyik sofőr sem használta a biztonsági övét.

A Fiatban nem nyílt a légzsák a frontális ütközésnél, az asszony becsúszott a kormány alá és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Nem nyílt ki a légzsák a frontális karambolnál

Pedig lett volna, aki segítsen, hiszen több sofőr sietett a baleset után a személyautóhoz, de a táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók is perceken belül a helyszínen voltak. Volt, akinek a háza közelében történt a baleset és a csattanásra ébredt. A műszaki beavatkozást a szombathelyi tűzoltók végezték.

ht7

Egy személyautó vezetője megrendülten elevenítette fel, hogy nagyon tehetetlennek érezte magát, amiért nem tudták megmenteni a 40 év körüli asszony életét. A férfi elsírta magát, amikor megemlítette, hogy az autó hátulján ott vannak a gyerekek nevei és ők most hiába várják haza az édesanyjukat.

Halálos baleset Táplánszentkereszt határában, a 87-es főúton Fotó: Tánczos Mihály

Az Iveco után haladó Suzuki vezetőjétől megtudtuk, hogy a kisteherautó nem ment gyorsan, a kanyarból kiérve kb. 35-40 kilométer/órás sebességgel haladt, amikor kitette az irányjelzőjét balra. A szemtanú nem látta a szemből érkező Fiatot, csak a hirtelen megálló Ivecora és a gőzfelhőre figyelt fel. A férfi is azonnal rohant segíteni, próbálta szabaddá tenni az asszony légútját.

ht4

Daru kell a Táplánszentkereszten elakadt kamionhoz

A horvát kamiont egy jószándékú autós vezette be a településre, hogy a sofőrnek ne kelljen sokat várakoznia, de a 25 tonna fémszerelvénnyel megpakolt teherszállító az egyik kanyarban megdőlt és elakadt.

Elakadt kamion Táplánszentekereszten

A horvát rendszámú MAN-hoz daru érkezik majd a délelőtt folyamán, ami kiszabadítja szorult helyzetéből.

t4

A 87-es főúton történt teljes útlezárásos balesetek idején nem ritka, hogy kamionok hajtanak be a településre és némelyik el is akad.

t3


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.