2017. augusztus 14.

Vízbe fulladt egy horgász Kőszegen - az etetőjéért akart beúszni

Néhány száz forintos etető alkalmatossága maradt a tó közepén egy 30-s éveiben járó horgásznak Kőszegen. A férfi annak ellenére akart beúszni érte, hogy többen figyelmeztették: ne tegye. A parton sokan azt hitték, hogy azt imitálja, hogy nem tud úszni, eleinte még nevettek is rajta, aztán rájöttek, hogy az életéért küzd, de már késő volt.

Frissítés:

Információink szerint egy 31 éves, simasági férfi fulladt a kőszegi Csónakázó tóba.

Korábban írtuk:

1

A kőszegi Csónakázó tó festői környezetében sokan kirándultak hétfőn délután. A tavon a nevével ellentétben már nem lehet csónakázni és az úszás sem engedélyezett. Hétfőn délután egy horgász etetője repült be a tó közepére és ott is maradt. Az egyik horgász kérdésünkre elmondta, hogy a harmincas éveiben járó férfi hozzájuk is odament, hogy megkérdezze, mit lehet tenni, mire azt mondták neki, hogy hagyja, a víz majd kihozza a partra. Ha feléjük viszi a víz, akkor majd fütyülnek neki. A férfit ez nem nyugtatta meg és azt mondta, hog ő beúszik érte. Erről próbálták lebeszélni.

2

-Nem véletlenül nem lehet úszni ebben a tóban. A közepe nagyon  mély és hideg is, a szélén meg ki tudja, mennyire iszapos. Többször is elmondtam, hogy ne menjen be érte, nem ér annyit egy 500 forintos sz#r. Már el is feledkeztem róla, amikor észrevettem, hogy félmeztelenül áll a tó szélén. Odakiáltottam neki, hogy ne menj be érte, de nem hallgatott rám - mondta a horgász. - Ezután jó pár perccel már arra figyeltem fel, hogy a társa hangosan kiabál valamit a partról, tőlem néhány száz méterre. Akkor láttam, hogy a tó közepén kapálózik, aztán elmerül. Tudtam, hogy nagy a baj, de azt is, hogy a saját életem is veszélybe kerülne, ha bemennék. Lehet, hogy a közeléig sem jutnék el és én is elmerülnék. Ezt nem kockáztattam meg. A családom vár otthon...

3

(Néhány éve a szombathelyi Csónakázó tóban egy horgász egy fuldokló (öngyilkosságot elkövető)  nő segítségére sietett. a két holttestet órák múlva találták meg.)

olvasoi_f

Olvasónk fotója, köszönjük!

A horgász fuldoklását a partról többen bohóckodásnak vélték, azt hitték, hogy a férfi azt szimulálja, hogy nem tud úszni. Mire rájöttek, hogy nem színjátékot látnak, addigra már késő volt.

A férfi testét kb. 20 perccel az elmerülése után csónakkal vitték ki a partra. Az életének megmentésére már nem volt esély.

Vízbe fulladt egy horgász Kőszegen - az etetőjéért akart beúszni
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.