2015. július 16.

Meghalt a Külsővatnál vonat oldalának hajtó jármű sofőrje

A Mersevát felől, feltehetőleg nagy sebességgel érkező Peugeot Boxer vezetője későn észlelte a vasúti átjáró piros jelzését. Vészfékezett, de nekicsúszott az előtte áthaladó szerelvény második kocsijának. A sofőr súlyos koponyasérülést szenvedett.

 

 

Celldömölkről és Pápáról vonultak tűzoltók és mentők, akik a helyszínen megpróbálták stabilizálni a súlyosan sérült 42 éves férfi állapotát, de a sofőr a helyszínen belehalt sérüléseibe. Információink szerint a férfi nem használta a biztonsági övét. A balesetet nagy valószínűséggel súlyos lábsérüléssel túlélhette volna, ha beköti magát. Úgy tudjuk, a sofőrnek több gyermeke volt.

Halálos vasúti baleset Külsővatnál - vonat oldalának csúszott egy PeugeotA nyomok alapján a Peugeot Boxer hosszú féknyomot húzott az aszfalton, mielőtt becsapódott volna az előtte áthaladó szerelvény második kocsijába. A fénysorompó a baleset időpontjában megfelelően működött, tilos jelzést adott. A baleset során az egyik jelzőkészülék is kitörött. Az ütközés Külsővat közelében történt, a 834-es főúton. A forgalom félpályán haladhatott, a vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekedtek az érintett szakaszon.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.