Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK 2020. július 30.

Utassal száguldott 179 km/órával motoros a 84-es főúton

A soproni férfinek megfelelő kategóriájú vezetési engedélye sem volt. 165 ezer forint bírságot és 11 büntetőpontot kapott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának forgalom-ellenőrző járőrei, 2020. július 28-án is ellenőrzést tartottak a 84-es számú főúton. Az ellenőrzés során több szabálytalan sofőrrel szemben intézkedtek a főút különösen balesetveszélyes útszakaszain.

179km/órás sebességgel száguldott utassal a soproni férfi

Sárvár térségében rögzítették a képen látható motoros szabálytalanságát, aki a megengedett 90 km/h helyett 179 km/h sebességgel közlekedett utasával. A soproni férfi a jelentős sebességtúllépéssel nemcsak saját, de utasa testi épségét is veszélyeztette. A forgalom-ellenőrző járőrök a motorost megállították, gyorshajtás miatt 130 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 büntetőpontot adtak. Az intézkedés során a rendőrök megállapították továbbá, hogy a sofőr nem rendelkezett a motor vezetéséhez megfelelő kategóriájú vezetői engedéllyel, ezért 35 ezer forint helyszíni bírságot és 5 büntetőpontot adtak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ezért felhívja a figyelmet arra, hogy a közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.