Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. június 12.

Lassan gurult BMW motor elé egy Ford Szombathelyen - megsérült a motoros az ütközésnél

A pick-up vezetője megállt a kereszteződésnél, körülnézett, majd lassan elindult, de a sofőr nem vette észre a menetirány szerinti bal oldalról érkező motort. A motoros próbált kitérni, de már sikertelenül.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a szombathelyi 11-es Huszár út és Május 1. utca kereszteződésében, hétfőn délután.

A 11-es Huszár úton haladó BMW motor elé hajtott ki Ford pick-up Szombathelyen

Egy Ford pick-up érkezett a kereszteződéshez a Május 1. utcában. A sofőr megállt a járművel és körülnézett, majd mivel nem látott érkezőt, ezért lassan, nyugodt tempóban elindult.

A 11-es Huszár úton haladó BMW motor elé hajtott ki Ford pick-up Szombathelyen
A menetirány szerinti bal oldalról, a belváros felől egy BMW motorkerékpár érkezett. A motoros férfi próbált félrekorányozni, de a két jármű összeütközött. Az utolsó pillanatban a  Ford vezetője is fékezett.

A 11-es Huszár úton haladó BMW motor elé hajtott ki Ford pick-up
A baleset okozója a kérdésünkre elmondta, hogy a motoros szinte azonnal felállt a földről és szédölgött, ezért azonnal mentőt hívott hozzá. A középkorú férfi elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket és bízik benne, hogy a motoros nem sérült meg súlyosan.

A bukósisak létfontosságú a hasonló baleseteknél

A mentők az elsődleges adatok alapján könnyű sérüléssel szállították kórházba a motoros férfit, aki bukósisakot és motoroskabátot viselt, viszont csak rövidnadrág volt rajta.

A nyomok illesztésekor sok részlet kiderül az ütközés körülményeiről

A helyszíni szemle során a Ford motorháztetején egy elsőre ismeretlen eredetű kék folt is feltűnt a helyszínelőnek. A nyomok egyeztetésekor - a két jármű ütközési pozícióba állításakor - semminek nem volt olyan színe a motoron.

Vajon mi okozhatta ezt a kék foltot a Ford motorháztetején, ha a motorkerékpár alkatrészei biztosan nem?

A helyszínelő kérte a motoros ruházatát, amivel azonnal sikerült választ kapni arra a kérdésre, hogy mi hagyott kék foltot a Fordon.

A védőruházaton elhelyezett logó hagyott nyomot a motorháztetőn, de legalább nem bőr és vér maradt ott

Megtudtuk, hogy a védőruházatot a párjától kapta karácsonyra a motoros férfi és a könyéknél elhelyezett BMW logó kék színe maradt az autón. A karácsonyi ajándék tehát nagyon hasznosnak bizonyult, anélkül valószínűleg bőrszínű és esetleg vörös látszana a Ford elején.

A védőruházat nem olcsó, de amit megóv, az megfizethetetlen

A pick-up vezetője elismerte a felelősségét a balesetért. A helyszíni szemle ideje alatt kisebb torlódás alakult ki

Ahogyan az cikkünkből is kiderül, a biztonsági felszerelések hasznos ajándéknak bizonyulhatnak. Ezért a nagyobb ünnepekkor ilyesmit is számításba lehet venni. A motoros védőruházat azonban csak akkor ér valamit, ha viselik is azt, még a rövidebb utakon is. Az autósok esetében sokszor találkozunk a sajnálkozással, hogy már régóta tervezték a fedélzeti kamera beszerzését és egy-egy balesetkor rájönnek, hogy nem kellett volna vele várni. 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.