Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. április 20.

Őzet gázolt egy BMW motor – védőfelszerelés óvta meg az árokba csapódó motorost a nagyobb sérüléstől Vasalja közelében

A Vasalja felé tartó motor elé egy repceföldről ugrott az őz, amit szinte kettészelt a gépjármű. Az ütközés után a motoros eldöntötte a motort és így csapódott az árokba a járművével együtt. Megsérült, de a védőruházatának köszönhetően súlyosabb sérüléseket úszott meg.

Őz szaladt a 8708-as útra Pinkamindszent és Vasalja között 2023. április 20-án, reggel.  Egy osztrák rendszámú BMW motorkerékpár érkezett Pinkamindszent felől. A motort vezető középkorú magyar férfinak már fékeznie sem volt ideje, miután kiért egy fás részről a nyílt terepre és a menetiránya szerinti bal oldalról, a repceföldről az őz eléugrott az úttestre.

 

A motor elütötte az állatot, ami az ütközés pillanatában elpusztult. A testrészeit az illetékes vadásztársaság vadásza gyűjtötte össze. A motoros teljes, protektoros védőfelszerelést viselt, így amikor eldöntötte a motort az ütközés után, akkor nem a bőre, húsa és a csontjai forgácsolódtak, hanem a ruházatban elhelyezett védőelemek.

A motoros férfi teljes védőruházatot viselt, az elsődleges adatok alapján agyrázkódással megúszta a vadbalesetet

Az oldalán csúszó, szikrákat szóró BMW áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd a vízelvezető árokba csapódott, ahol az elmúlt napok intenzív esőzései miatt felázott talaj sokat tompított az ütközés erején.

A motor az ütközés után az oldalán sodródott az árokba

A baleset után közvetlenül megállt két szemből érkező jármű és az ezekben utazók azonnal a sérült férfi segítségére siettek. Információnk szerint a motoros agyrázkódással megúszta az esetet. A mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.

Őzet gázolt és árokba csapódott egy BMW motorkerékpár Vasalja és Pinkamindszent között

A motorért a férfi barátai érkeztek, akik a helyszínt látva azonnal el is kezdték szervezni a motoros újjászületésnapját és nagyon örültek annak, hogy megúszta komolyabb sérülés nélkül. Egyikőjük elmondta, hogy a negyvenes éveiben járó motoros soha nem indul el motorozni védőfelszerelés nélkül.  

A balesetet szenvedett motoros barátai jöttek a BMW motorért

Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy bármilyen hihetetlenül is hangzik, de vadbaleset ellen nincs megfelelő sebesség. Sok olyan esetről is beszámoltunk már, ahol a rohanó vadállatokat látó sofőr megállt, hogy az állatok nyugodtan átszaladjanak előtte, de azok  nekiszaladtak a már álló gépjárműnek, több esetben sérülést okozva az autóban utazóknak.

A balesetet szenvedett motoros barátai jöttek a BMW motorért

Ahogyan arról többször is írtunk, ilyen esetekben mindenki a saját kárát fizeti. A járművezetőé a gépjárműben kalatkezett kár, a vadásztársaság kára pedig az elpusztult állat értéke.

va6

---Kérjük, iratkozzon fel Youtube-csatornánkra! Köszönjük!---


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.