Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2019. október 02.

Mobiltelefont kért az őrtől az elítélt, hogy ne tegyen rá terhelő vallomást

A tanúként beidézett elítélt úgy gondolta, hogy alkupozícióba került egy börtönőr megzsarolásával, de az őr jelentette a feletteseinek az esetet.

A Szombathelyi Járási Ügyészség zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen az elítélt ellen, aki jogtalan haszonszerzési céllal megfenyegette a büntetés-végrehajtási őrt, hogy megszegje a kötelezettségét 2018. novemberében.

A vádirat szerint a más ügyben börtönbüntetését töltő vádlottat tanúként idézték egy nyomozás során, ami hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt indult.

A szombathelyi börtön egyik folyosója - Fotó: Tánczos Mihály

A kihallgatást megelőző napon a vádlott jelezte az őrnek, hogy beszélni szeretne vele, majd azzal fenyegette meg őt a zárkája előtt, hogy ha nem hoz be neki a börtönbe egy mobiltelefont, akkor terhelő vallomást tesz rá másnap a nyomozók előtt.

Az őr elutasította a vádlott követelését, majd jelentette az esetet a feletteseinek. A Szombathelyi Járási Ügyészség a törvénnyel korábban már többször összeütközésbe került, az elkövetés idején erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.


Képünk illusztráció.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.