Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. február 11.

A TEK érkezett a jánosházi zsarolóhoz - videó

Megfenyegette a sértetteket, így akart tőlük pénzt kicsikarni.

A celldömölki nyomozók látókörébe került egy helyi férfi, aki a megalapozott gyanú szerint még 2014. decemberében Jánosházán megfenyegetett egy helyi lakost, amennyiben nem teljesíti pénzbeli követelését az életére tör. H. Ferenc arcon is ütötte áldozatát, aki annak érdekében, hogy a további bántalmazást elkerülje haza ment, majd egy előre egyeztetett helyen megjelent a készpénzzel és átadta a gyanúsítottnak.

A nyomozás során megalapozottá vált a gyanú, hogy a zsaroló három hét elteltével, 2015. január 21-én ismételten lecsapott Jánosházán. A módszere ez alkalommal is ugyanaz volt, mint korábban. Bántalmazással és fenyegetéssel próbált rávenni egy másik helyi férfit készpénz átadására. Ekkor azonban nem járt eredménnyel.

A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a férfi agresszív magatartása miatt meghiúsíthatná a rendőri akciót, ezért a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit vetették be, akik 2015. február 10-én tartózkodási helyén elfogták a 37 éves férfit.

tek2

A Celldömölki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya H. Ferenccel szemben – őrizetbe vétele mellett – zsarolás bűntett, valamint zsarolás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Ezzel egyidejűleg a Sárvári Járási Ügyészségen kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozását.

címkék: tek zsarolás elfogás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.