Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. november 07.

Szoláriumban meztelenül lefotózott vendég, férj által illegálisan lenyomoztatott feleség - vádemelések

Egy nyíláson keresztül készített képet egy férfi egy meztelen vendégről. Ellene vádat emeltek, a szoláriumban pedig eltüntették a rést. Vádat emeltek egy kábítószert rendelő férfi ellen is, egy másik esetben pedig ellenszolgáltatásért cserébe kért le adatokat egy hivatali ügyintéző egy féltékeny férfi részére.

A Sárvári Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019. márciusában az egyik sárvári szolárium fülkéjébe bement, majd a szomszédos fülkében ruhátlanul tartózkodó sértettről a fülkéket elválasztó fal és a helyiség mennyezete közötti nyíláson keresztül fényképfelvételeket készített. A bűncselekmény a sértettnek jelentős érdeksérelmet okozott.

A kép illusztráció

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A bűncselekmény elkövetését követően a szoláriumban megszüntették a fülkéket elválasztó fal és a helyiség mennyezete közötti rést.

Hivatali visszaélés - felesége után nyomoztatott

A Sárvári Járási Ügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy kormányzati szolgálati jogviszonyban dolgozó férfival és felbújtójával szemben. A vád szerint II. r. vádlott 2018. júliusában rábírta az integrált ügyfélszolgálati ügyintézőként dolgozó hivatalos személyt, hogy végezzen a közúti közlekedési nyilvántartásban keresést annak a tehergépkocsi tulajdonosának adataira, aki a feleségét elköltöztette tőle a közös otthonukból, miután kapcsolatuk megromlott.

A hivatalos személynek minősülő ügyintéző II. r. vádlott rábírására, hivatali helyzetével visszaélve, a felbújtónak jogtalan előny szerzése érdekében a járműnyilvántartásból a kért adatokat lekérdezte és a megszerzett adatokat megadta a II. r. vádlottnak.
A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Bitcoinnal rendelt kábítószert, "megfogták" a csomagot

A Szombathelyi Járási Ügyészség az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018. szeptemberében interneten, az úgynevezett darkneten, bitcoin-os fizetéssel és 2018. decemberében Hollandiából postai szállítással kábítószert rendelt a szombathelyi lakcímére. A kábítószert tartalmazó mindkét küldeményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága zár alá vette.

A vádlott által rendelt kábítószer meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát.

Ezt meghaladóan a vádlott 2018 októberében kábítószert fogyasztott. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a több mint 400.000 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság már korábban elkobozta a vádlott által rendelt kábítószert.

A fotó illusztráció, nem a Vas megyei városban készült.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.