Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2018. január 05.

Mentőápolóra támadó részeg és osztrák perselypénzt ellopó férfi ellen emeltek vádat

A részeg férfi nehezményezte, hogy a mentőápoló beültette a mentőbe, ezért megpróbálta megütni és megrúgni, miközben a mentőautó vezetőjét is fenyegette. Egy másik esetben egy magyar férfi tért be osztrák templomokba, ahonnan adományokkal távozott, igaz, eredetileg nem neki szánták a pénzt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint bántalmazta az ellátására kiérkező mentőápolót.

A vádlott 2016. augusztus 20. napján Szombathelyen feküdt ittas állapotban a járdán, ezért részére mentőt hívtak. A vádlottat a kiérkező mentőápoló a mentőautó betegterébe ültette és biztonsági övvel rögzítette. A vádlott azonban kicsatolta az övét, és meg akarta ütni a mentőápolót, aki elhajolt az ütés elől és lefogta a vádlott kezeit. A vádlott ekkor megkarmolta a mentőst és többször felé rúgott, miközben szidalmazta és veréssel fenyegette a mentőápolót és a gépkocsivezetőt is.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Képünk illusztráció

Osztrák templomokba ment be "adományért"

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás  vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2017. januárjában két ausztriai községben lévő plébániatemplom sekrestyéjéből jogtalanul eltulajdonított összesen 260 euro perselypénzt.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.