Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2017. május 05.

Sörösüveggel ütötte a mentőt, veréssel fenyegette a mentőápolót egy részeg Szombathelyen

Őrjöngő részeg akadályozta a mentők munkáját Szombathelyen, a Szent Imre herceg utcában. A férfi veréssel fenyegette a mentőautó vezetőjét és a mentőápolót is, majd rugdosni kezdte a mentőt és a nála lévő sörösüveggel többször rácsapott a járműre. Most vádat emeltek a férfi ellen. Mosolyra késztető momentum, hogy indítványozták a sörösüvegének elkobzását is.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2016. augusztusában Szombathelyen fenyegetéssel akadályozta a mentést.

A vádirat szerint a mentőszolgálatot sérült ellátásához hívták egy szombathelyi italbolthoz. Az italbolt előtt tartózkodott az ittas vádlott is, aki a kiérkező mentőápolót és gépkocsivezetőt szidalmazta és veréssel fenyegette, miközben a mentőkocsit többször megrúgta, továbbá ököllel és a kezében lévő sörös üveggel ütlegelte.

Ilyen mentőautót rugdosott és ütött az őrjöngő részeg

A jármű karosszériája több helyen behorpadt, a rongálás következtében a mentőautóban 96.725 forint kár keletkezett.
A vádlott agresszív magatartása akadályozta a mentőszolgálat közfeladatot ellátó tagjait a mentés teljesítésében.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a próbaidő tartamára a vádlott pártfogó felügyelet alá helyezését és az elkövetéshez használt sörösüveg elkobzását indítványozta.

(Képünk illusztráció. Nem a helyszínen készült, de ilyen mentőautót horpasztott be a részeg.)
 

Maroklőfegyvert tartott, engedély nélkül

Egy másik ügyben a Sárvári Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki engedély nélkül lőfegyvert tartott a lakóhelyén. A vádirat szerint a Sárváron élő vádlott ismeretlen módon jutott a hétlövetű forgópisztoly
birtokába, amelyet a rendőrség 2016. decemberében a lakóhelyén tartott házkutatás során lefoglalt.

A forgópisztoly a jogszabályi rendelkezések alapján lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához Magyarországon engedély szükséges. A vádlott azonban fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, továbbá a lőfegyver elkobzására tett indítványt.
 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.