Barion Pixel
Szerző: 112Press / TM 2019. március 16.

Frissítve: Megforduló Mazdának ütközött egy VW teherautó a 87-es főúton

A Mazda vezetőjét kórházba szállították, ezért nem tudtuk megkérdezni a helyszínen, amit kifogásolt. Közöljük a levelét, amiben leírja, szerinte hogyan történt a baleset.

Frissítés: A Mazda vezetője már nem volt a helyszínen, így nem tudtuk megkérdezni (amit később kifogásolt), a cikkben viszont nyomatékosan jeleztük, hogy a teherautó vezetője a saját szemszögéből mondja el az eseményeket.

Cikkünk megjelent a nyugat.hu-n is, ahová a Mazda vezetője levelet juttatott el. Az álláspontját természetesen közöljük.

"Valóban az út szélén várakoztam, megfordulás céljából. Miután meggyőződtem arról, hogy biztonságosan meg tudok fordulni mindkét irányból, irányjelzéssel elindultam. Már csak azt vettem észre, hogy a mögöttem lévő autó fékezés nélkül az autó bal hátsó részébe ütközött. Az eset után az autóban utazó két férfi percekig oda sem jött, később az egyik közölte, hogy ha meg tudunk egyezni, nem jön ki a rendőrség. Az állapotom felől nem is érdeklődött. Nagyon hálás vagyok az éppen arra járó mentősöknek (név szerint Fórián Szebasztiánnak és Máté Martinnak), akik segítettek, erőt adtak" - írta levelében a Mazdát vezető hölgy. Az általa leírtakat változtatás nélkül közöltük.

Ahogyan azt korábban írtuk, volt szemtanúja a balesetnek, így a rendőrség nem csak a két sofőr elmondására tud támaszkodni. Fő ellentmondás a két sofőr elbeszélésében az, hogy míg a teherautó vezetője azt állítja, hogy kocsisorban haladtak, előtte a Mazdával, addig a Mazda vezetője szerint ő az út szélén várakozott és meggyőződött arról, hogy biztonságosan meg tud fordulni.

A Mazda vezetője azt állítja, hogy az út szélén várakozott

Megjegyzésünk: Azt már mi tesszük hozzá, hogy szigorúan saját megítélésünk alapján a személyautó vezetője maga ellen beszélt a fenti levéllel, hiszen ha a teherszállító elmondása alapján a teherautó előtt haladva akart megfordulni irányjelzővel, vagy anélkül, akkor a balesetben a teherautó vezetője is hibás (követési távolság), de ha a Mazda vezetője az út szélén várakozott, ahogy állítja és így kezdett a manőverbe, akkor azzal azt mondja, hogy gyakorlatilag a főútvonalon érkező teherautó elé kanyarodott. Jelezzük azt is, hogy a személyautó vezetője az állítása ellenére nem tudhatja, hogy a nekihajtó jármű vezetője fékezett-e a baleset előtt, vagy nem, ezt ugyanis a volán mögül ő nem tudja felmérni.

Korábban írtuk:

A Zanati út irányába tartó VW teherautó vezetője elmondta, hogy folyamatos kocsisorban haladtak és szemből is folyamatosan érkeztek járművek. Az egyik út széli öböl előtt a szemből érkező járművek között nagyobb távolság, "foghíj" volt, az  előtte haladó Mazda vezetője pedig ezt ki akarta használni, hogy megforduljon.

Megfordulásból baleset a 87-es főúton

A teherautó vezetőjének állítása szerint sem féklámpa nem villant, sem irányjelzőt nem használt a hölgy a manőver előtt, hirtelen mozdulattal próbált megfordulni, azonban a szemből érkező kocsi miatt mégis a fékbe taposott, már keresztbe állva az úton.

DSC_3683

A teherautó vezetőjét meglepte a manőver és már nem tudott megállni, a bal hátsó kerekénél ütközött a Mazdával.

DSC_3720

A személyautó vezetője információnk szerint könnyű sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították. A teherautóban senki sem sérült meg. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. Információnk szerint szemtanúja is volt az ütközésnek.

DSC_3715

TISPOL akcióra tartva

A sok rendőrautó a képen megtévesztő, nem a baleset miatt érkeztek, hanem az egy hetes TISPOL akció egyik helyszínétől gurulnak át a másik helyszínre. Az előre bejelentett ellenőrzéssorozat keretében a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik a rendőrök hétfő óta.

TISPOL ellenőrzésre tartó rendőrautók a baleset helyszínén


Szemétlerakó a 87-es mellett

A baleset helyszínén mindkét oldalon található egy öböl a 87-es főúton és tábla tiltja a szemét lerakását (nem mintha ott le lehetne rakni, ahol tábla ezt nem tiltja.)

A tábla vonzotta a szemétlerakókat

Az öbölben és a mellette lévő árokban rengeteg szemét található. Zsákolt háztartási hulladék magyar feliratú tubusokkal, újságokkal, élelmiszerekkel, sok gumi és építési törmelék, illetve annak a nyoma is egyértelmű, hogy sokan a dolgukat végezni állnak meg az út mellett.

Életkép a 87-es főút mellett

DSC_3723

Dacia hajtott Citroen elé a körforgalomban

Szombaton délután egy osztrák rendszámú Dacia hajtott körforgalomban haladó magyar rendszámú Citroen elé a szombathelyi Vörösmarty Mihály utcából. A balesetben senki sem sérült meg.

Az osztrák rendszámú Dacia a körforgalomban haladó Citroen elé hajtott

Ezzel nagyjából egy időben Suzuki és Mercedes személyautó ütközött a Borostyánkő áruház közelében.

Mazda és Volkswagen kisteherautó ütközött a 87-es főúton, Szombathely határában




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.