Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. március 03.

Busz oldalába hajtott egy Ford Szombathelyen – senki sem sérült meg a balesetben

A román rendszámú személyautó magyar vezetője figyelmen kívül hagyta az Állj! Elsőbbségadás kötelező! táblát és a Bükre tartó, szabályosan közlekedő MAN autóbusz oldalának hajtott a gépkocsijával.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a szombathelyi Nádasdy Ferenc és Szelestey László utcák kereszteződésében.

MAN busz oldalának hajtott egy Ford Szombathelyen

Egy MAN autóbusz haladt a Március 15. tér irányába a Szelestey László utcában. A sofőr akkor sem tudott volna száguldozni, ha akar, mivel folyamatos kocsisor haladt előtte és mögötte is két autóbusz érkezett.

A balesetben senki sem sérült meg

A Nádasdy utcánál a menetirány szerinti bal oldalról egy román rendszámú Ford érkezett, amely az Állj, elsőbbségadás kötelező! tábla ellenére fékezés nélkül behajtott a kereszteződésbe.

Helyszíni bejelentkezésünk a baleset után:

A busz vezetője látta, hogy a balesetet már nem lehet elkerülni.

MAN busz oldalának hajtott egy Ford Szombathelyen

A busz szinte azonnal megállt, a személygépkocsi pedig a sofőr lába mellett csapódott bele a MAN-ba. A Ford légzsákjai kinyíltak.

A mentők megvizsgálták a sofőrt, a szombathelyi tűzoltók pedig áramtalanították a járművet

A gépkocsi vezetője nem adott választ a buszról leszállóknak arról, hogy mire figyelt. Mi is megkérdeztük, de nem kívánt válaszolni a kérdésekre.

A SZOVA ügyeletesei takarították fel a törmeléket

A mentők megvizsgálták a férfit, de nem kellett elszállítaniuk, mivel nem sérült meg.

MAN busz oldalának hajtott egy Ford Szombathelyen

Teljes útlezárás mellett zajlott a helyszíni szemle. Szombathelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre. A törmeléket a SZOVA ügyeletesei takarították fel az úttestről.

MAN busz oldalának hajtott egy Ford Szombathelyen

Ebben a kereszteződésben már több hasonló baleset történt. Megítélésünk szerint a személyautó vezetőjének észlelnie kellett volna a keresztirányú forgalmat, de a jelzőtábla és a burkolati jel is jól látszik.

A SZOVA ügyeletesei takarították fel a törmeléket

Egy korábbi balesetnél egy szemtanú elmondta, hogy a baleset okozója az előző kereszteződésnél is lassítás nélkül hajtott át, azonban akkor semmivel nem ütközött és valószínűleg fel sem fogta, hogy hiába „megy egyenesen”, ettől még meg kellene állnia. Ahogyan a mostani esetben, az említett balesetnél is navigációs rendszerre hagyatkozva vezetett a sofőr.

Szombathelyi tűzoltók tolták le az útról a megrongálódott Fordot


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.