Szerző: 112Press 2021. március 04.

MAN autóbusz oldalának ütközött egy autó Sárvárnál - elhajtott a sofőr

A rendőrök keresik az ismeretlen rendszámú járművet, ami nekihajtott a Sárvártól Szemenyéig közlekedő autóbusznak.

A baleset Sárvár és Sótony között történt, ahol a kanyargós és viszonylag szűk úton 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. A Sótony felől érkező, ismeretlen típusú személyautó egy jobbra ívelő kanyarban áttért a szemközti sávba, amit észlelt a szemből érkező MAN autóbusz vezetője is.

s_12a

Az utasokat szállító sofőr - amennyire biztonságosnak ítélte - a padka felé kormányozta az autóbuszt, de a személyautó így is érintőlegesen ütközött a busz hátuljával.

s_13a

Ezután információink szerint mindkét jármű megállt, de a személyautó néhány pillanattal később elhajtott a helyszínről.

s_04a

A balesetben a buszon utazók közül senki sem sérült meg, az utasokat egy másik autóbusz szállította tovább.

s_11

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A személyautó tükre és több alkatrésze a helyszínen maradt. A járműnek a bal oldala és eleje sérülhetett meg.

s_10

A sofőr feltehetőleg vadbalesetnek állítja majd be az esetet. Feltételezhető, hogy valamilyen nyomós oka lehetett elhagyni a helyszínt, például ittas, vagy bódult volt, esetleg vezetői engedéllyel sem rendelkezett. 

 

Ahogy azt említettük, az érintett útszakaszon 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. A helyszíni szemle ideje alatt többször is már füllel meg lehetett állapítani, hogy a kanyarban érkező jármű túllépi ezt a sebességet.

s_08a

Több autóvezető - ahogyan a képen látható jármű vezetője is - erős fékezéssel tudott megállni a forgalmat irányító rendőr előtt. Ez azért is érdekes, mert két rendőrautó bekapcsolt fényhídja már messziről látszott, a kanyarok ellenére is. A rendőr ezeknek a sofőröknek felhívta a figyelmét a sebességkorlátozásra.

 

MAN autóbusz oldalának ütközött egy autó Sárvárnál - elhajtott a sofőr
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.