Szerző: 112Press 2020. július 20.

Mint ha örvény szippantotta volna be - pótkocsinak ütközött egy Renault furgon Zanatnál

Az M86-os autóúton történt a baleset, a Szombathely felé vezető oldalon. A balesetben vétlen kamion vezetője mentette a menthetőt, a furgon vezetője pedig azt mondta, hogy úgy érezte, mint ha örvény szippantotta volna a járművét a kamion felé.

Személyi sérülés nélküli baleset történt az M86-os autóúton, Szombathely-Zanat közelében. Bár a Volvo kamion pótkocsiján szinte semmilyen sérülés nem látszott, a Renault kisáruszállító alaposan összetört.

A Renault vezetője kérdésünkre elmondta, hogy egymás mögött haladó kamionok mellett haladt el a belső sávban, amikor úgy érezte, mint ha az autóját valamilyen örvény szippantaná a kamion felé. Elmondása szerint a Renault megbillent és az egyik kamion pótkocsijának ütközött,majd egy darabig azzal együtt haladt.

A pótkocsin alig látható a sérülés

-A külső sávban haladva éreztem egy lökést. A tükörbe pillantva láttam hogy belehajtott a pótkocsim sarkába egy furgon és ott forgácsolódik. Nem fékeztem, haladtam tovább, hagytam kigurulni a kamiont és amikor leakadt a Renault, akkor álltam meg - mondta el kérdésünkre a Volvo vezetője. - Azért nem fékeztem, hogy ha valaki ül az anyósülésen, akkor legyen esélye túlélni a balesetet. Ha hirtelen lassul a pótkocsi, akkor leborotválja a Renault oldalát, vagy bepördíti a furgont az út közepére. Mögöttem is kamion haladt, nem  lett volna szerencsés, ha elé kerül a roncs.

A pótkocsira akadt Renault komolyabban megrongálódott

-Ahogy megálltunk siettem megnézni, nem történt-e nagyobb baj, de szerencsére senki nem ült az anyósülésen. Nagyon megkönnyebbültem - mosolygott a kamionsofőr. Az majd a ponyva leszedésekor derül ki, mennyire rongálódott meg a pótkocsi, de kívülről alig utalt néhány nyom a balesetre. - Ha belelépek a fékbe, akkor valószínűleg a pót sem így néz ki. Igaz, a másik sofőr sem...

A Volvo kamion megúszta komolyabb sérülések nélkül

A Renault vezetője bírságot kapott.

Kiragadtunk néhány mondatot...

A Facebookon kiragadtuk a kamionsofőr néhány mondatát és az előzmények nélkül megosztottuk olvasóinkkal. Volt, aki elítélte a kamion vezetőjét, amiért nem állt meg azonnal, de voltak óvatosabb olvasók is, akik azt javasolták, hogy meg kellene várni a teljes történetet. Természetesen voltakolyanok is, akik kitalálták, miért nem taposta padlóig azonnal a kamionsofőr a féket.

Mi pedig mindenkinek köszönjük, aki elmondta a véleményét. Reméljük, hogy a sofőr elítélői is módosítanak az álláspontjukon, hiszen a hivatásos sofőr azonnal felismerte, hogy a fékezés most nem a legszerencsésebb megoldás.
 

A pótkocsira akadt Renault komolyabban megrongálódott


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.