Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2021. január 14.

A csomagtartóban is embereket szállított - két év letöltendőt kapott az M86-oson elfogott férfi

A személyautóban összesen tízen tartózkodtak, amikor a rendőrök megállították az M86-os autóút vasi szakaszán, hétfőn. Csütörtökön már jogerős ítélet született, két év letöltendőt kapott az embercsempész.

A Sárvári Járási Ügyészség ma bíróság elé állította azt a férfit, akit hétfőn tetten értek Vas megyében, amint kilenc szír állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy jogellenesen lépjék át a magyar-osztrák államhatárt.

A vád szerint a vádlott szerbiai lakóhelyén vállalkozott arra, hogy 1800 euró ellenében átszállít több, a szerb-magyar államhatárt jogellenesen átlépő külföldit Magyarországon az osztrák határig.

Az M86-oson kapcsolták le a szerb embercsempészt

A vádlott 2021. január 11-én hajnalban indult Szerbiából, azzal a gépkocsival, amit a megbízója bocsátott a rendelkezésére az embercsempészés céljából.

A vádlott Röszkénél lépte át a szerb-magyar határt, majd rövidesen találkozott a kapcsolattartó személlyel, akitől kapott egy mobiltelefont. A vádlott ezen a telefonon, az egyik népszerű alkalmazáson küldött üzenetből értesült arról, hogy hol kell felvennie az időközben ismeretlen személyek segítségével, a határátkelő állomásokat kikerülve, személyes
okmányok nélkül Magyarországra bejutott kilenc férfit.

Az autóban összesen 10 ember utazott

A vádlott elindult az illegális bevándorlókkal az időközben ugyancsak telefonon közölt útvonalat követve a magyar-osztrák határ felé.

A rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta a vádlottat az M86-os autóúton, és megtalálta a gépkocsiban részben a csomagtartóban utazó külföldi személyeket.


A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és négy évre kiutasított az ország területéről.

Az ítélet jogerős.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.