Barion Pixel
Szerző: Kaposvári Járási Ügyészség 2019. április 11.

Szembe ment a forgalommal az M7-esen, öngyilkos akart lenni

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 75 éves férfival szemben, aki öngyilkossági szándékkal személygépkocsijával megfordult az M7-es autópályán és szembe haladt a forgalommal.

A vádlott 2017 márciusában depresszióban szenvedett, amelynek tüneteit súlyosbította, hogy közvetlenül cselekménye elkövetését megelőzően hozzátartozója egészségügyi állapotáról rossz hírt kapott. Az idős férfi a hír hatására beszűkült tudatállapotba került, ekkor alakult ki benne az az elhatározás, hogy öngyilkos lesz.

A vádlott elhatározásának megfelelően otthonából indulva Balatonboglárnál felhajtott az M7-es autópályára és Budapest irányába közlekedett, amikor éjjel 11 óra körüli időben szabálytalanul megfordult, majd a többi közlekedőt is veszélyeztetve a menetiránnyal szemben Nagykanizsa irányába kezdett haladni azért, hogy egy járművel összeütközzön.

Forrás: Somogy MRFK

Az idős vádlott a forgalommal szemben körülbelül 1 km-t tett meg, amikor észlelte a külső forgalmi sávban egy kamion közeledését. Ekkor a vádlott személygépkocsiját a vontató felé kormányozta, azonban a kamiont vezető ukrán állampolgár is látta a vádlott autóját, így megpróbálta a járműszerelvény irányának megváltoztatásával elkerülni a balesetet.

Forrás: Somogy MRFK

A manőver ellenére a vádlott gépkocsijának eleje a kamion bal oldalának ütközött, melynek következtében a járműszerelvény pótkocsija oldalára dőlve továbbcsúszott, míg vontató részét az autópálya melletti füves partfal állította meg.

Forrás: Somogy MRFK

A balesetben a vádlott által közvetlenül veszélyeztett kamionsofőr nem sérült meg, azonban az idős férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Forrás: Somogy MRFK

A Fonyódi Járásbíróság ítéletében a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Forrás: Somogy MRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.