Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2022. július 04.

Letartóztatták a litván embercsempészt - a 31 migráns többsége elmenekült az árokba csapódott VW-ből

A 31 migráns Ausztria irányába elszaladt és csak néhányukat találták meg. A litván embercsempészt azonban elfogták a rendőrök és két nappal később elrendelték a letartóztatását.

A Szombathelyi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a litván állampolgár embercsempésznek a letartóztatását, aki 2022. július 2-án, Nárai területén szenvedett balesetet.

A litván embercsempészt a helyszín közelében elfogták a vasi rendőrök

A megalapozott gyanú szerint az embercsempész 2022. július 2-án, a szerb-magyar határ közelében egy tehergépkocsiba felvett 31, többségében szír és afgán személyt, akik korábban illegálisan léptek Magyarország területére.

A gyanúsított célja az volt, hogy a migránsoknak segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. Ennek érdekében őket a tehergépkocsi rakterében, összezsúfolva, étel és ital nélkül szállította a nyugati határ közelébe.

Több menekültet is elfogtak a rendőrök a környező területeken

Az embercsempész 2022. július 2-án a délelőtti órákban, Nárai területén elveszítette uralmát a jármű felett és azzal az árokba csapódott.

A csempészett személyek többsége elmenekült, a gyanúsítottat azonban a kiérkező rendőrök előállították.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Migránsok szaladtak el egy árokba csapódott VW furgonból Náraiban

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Migránsok szaladtak el egy árokba csapódott VW furgonból Náraiban


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.