Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. február 04.

Lángolva haladt a munkásbusz, mielőtt egy autó megállította Sorokpolányban

Több száz méteren folyt az üzemanyag egy Setra buszból, majd a busz motortere lángolni kezdett. Ezt sem az utasok, sem a sofőr nem vette észre, egy gyorsan és jól reagáló sofőr állta el autójával a busz útját.

 
Vasvár felől Szombathelyre, egy gyárba tartott az a munkásokat szállító autóbusz, ami kigyulladt, majd teljesen kiégett Sorokpolányban hétfőn késő este. Az esetről tegnap éjszaka már beszámoltunk, akkor azonban még nem tudtuk az eset részleteit.
 
Kiégett egy Setra autóbusz Sorokpolányban - Fotó Tánczos Mihály
 
A helyszínen hosszan felszórt nyom jelzi, hogy az autóbuszból folyt valami. A Magyar Közút munkatársa 230 méteren szórta fel az aszfaltra ömlött üzemanyagot. A buszból a kastély után, egy italbolt mellett kezdett ömleni az üzemanyag, onnantól folyamatos a nyom.
 
230 méteren folyt üzemanyag az úttestre Sorokpolányban, mielőtt az autóbusz kiégett
 
A jármű ezután megállt Sorokpolány-Alsó buszmegállónál, ahol munkások szálltak fel rá. Elindulás után viszont egy autó előzte meg dudálva, villogtatva a buszt, majd elállta az útját. Hamar kiderült, hogy vészhelyzet miatt tartóztatta fel a járművet a sofőr, akkor ugyanis már lángok csaptak ki a motortérből.
 
A motortérben keletkezett tűz, kiégett a Setra autóbusz Fotó Tánczos Mihály
 
- Amikor elindult a polányi buszmegállóból, észrevettem, hogy ég a motortér. Dudáltam, villogtattam. A megállótól kb. 50 mèterre megállt a busz és gyorsan leszállt mindenki. Pillanatok alatt több méteres lángokkal égett, esélytelen lett volna  a közelébe menni, megpróbálni oltani - írta olvasónk, Horváth Gábor az első beszámolónkhoz. A férfi nem csak rácsodálkozott a lángolva haladó buszra, hanem gyorsan (és a lehető legjobban) cselekedett is." Abban biztos vagyok, hogy bárki más is ugyanezt tette volna" - írta olvasónk, mi viszont ebben nem lennénk olyan biztosak. Facebook oldalunkon több utas is megköszönte a férfinek, hogy cselekedett.
 
Egy autós állította meg a buszt azzal, hogy lángol a motortér - a Setra néhány perc múlva lángokban állt
 
Az utasok azonnal elhagyták a buszt, ami nem sokkal később teljesen lángba borult és egy kisebb robbanást is lehetett hallani. (Ezt olvasónk rögzítette, videóösszeállításunk elején megtekinthető.)
 
DSC_8260
 
A helyszínre szombathelyi tűzoltók érkeztek, akik eloltották a lángokat, de addigra a busz teljesen kiégett. Az oltáshoz kiérkezett Sorokpolány polgármestere, Mező Gáborné is, aki miután megtudta, hogy a buszon utazók közül senkinek nem esett baja, azután már a környező házakért aggódott. A redőnyök az úttest mindkét oldalán elolvadtak a busz környezetében, de a lángok nem terjedtek át lakóépületre.
 
A közeli házak redőnyei elolvadtak a hőtől Sorokpolányban
 

A tűzoltók távozás előtt még letakarították az úttestet, így egy sávon megindulhatott a forgalom. A buszt kedden délelőtt szállítják el a helyszínről. Akkor derül ki, mennyire rongálódott meg az aszfalt a busz alatt.

A lángoló buszról készült felvételeket ezúton is köszönjük olvasóinknak!

Kiégett egy Setra autóbusz Sorokpolányban (2.)



Teljesen kiégett egy Setra autóbusz Sorokpolányban




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.