Szerző: Védelem Online;112Press 2018. szeptember 07.

Lakástűzben a legnagyobb az esély a sérülésre, halálesetre a tűzeseteknél

A lakástüzekben történt a legtöbb személyi sérülés és messze a legtöbb haláleset a magyarországi tűzeseteknél az elmúlt hét évben - áll a Védelem Online gyűjtésében.

A Védelem Online a lakástüzek veszélyeire és azok megelőzésére hívta fel a figyelmet az összefoglalójával.


 

Magyarországon 4.39 millió lakást tartanak nyilván és egy- egy tűzeset során nagy károk keletkeznek. Az elmúlt hét évben (2011 – 2017) keletkezett 172.051 tűzesetből 46.843 keletkezett lakásban, lakóépületben, ez a bekövetkezett tűzesetek 27 százaléka. Ugyanebben az időszakban a tűzeseteknél 7.734 fő sérült meg, ebből lakóépületben 4.275 fő, ez a bekövetkezett sérülések 56 százaléka, míg összesen 816 fő elhunytból, 665 fő, azaz az elhunytak 82 százaléka lakásban vesztette életét.

Összes tűzeset- lakástüzek: Védelem Online

Az elmúlt hét évben 46,8 ezer tűz keletkezett lakásokban, amely 235 ezer négyzetméter lakóterületet károsított közvetlenül és füsttel szennyezett mintegy 3,8 millió négyzetmétert. A tűzesetek száma az időjárástól függően ugrásszerű változásokat mutat. Ami hosszú évek óta változatlan: a halálesetek 80-84 százaléka lakásban, személyi ingatlanban következik be.

Az adatok alapján:

  • naponta 20 lakástűz keletkezett
  • minden 5. tűznél a lakás teljesen lakhatatlanná vált
  • ezer lakástűzben 91,3 fő, nem lakásban keletkezett tűzben 27,6 fő sérült meg;
  • ezer lakástűzben 14,2 fő, nem lakásban keletkezett tűzben 1,2 fő hunyt el.

 

Összegezve az elmúlt hét évben tizenkétszer többen haltak meg és háromszor többen sérültek meg lakástűzben, mint a többi tűzeseti helyszínen.

Egyéb tűzesetek - lakástüzek: Védelem Online

Kiégett egy lakás Kőszegen - a rendőrség is vizsgálja az esetetLakástűz Szombathelyen - kályhából pattant ki a szikraLakástűz Szombathelyen a Barátság utcábanLakástűz Szombathelyen – öt embert szállítottak kórházba
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.