Barion Pixel
2018. március 14.

Lakástűz Szombathelyen – öt embert szállítottak kórházba

Fejfájás miatt hazatért munkahelyéről az a lakástulajdonos, aki a latsajtót kinyitva szembesült azzal, hogy ég a lakása a szombathelyi Dr. Szabolcs Zoltán utcában. A lépcsőház pillanatok alatt füsttel telítődött.

Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat szerdán délelőtt a szombathelyi Dr. Szabolcs Zoltán utcába. Egy első emeleti lakásban keletkezett tűz, a lakás teljesen kiégett. A mentők tíz embert vizsgáltak meg, közülük ötöt füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Egy házban lakó asszony kérdésünkre elmondta, hogy a lakás tulajdonosa 8 órára ment be a munkahelyére, azonban erős fejfájása miatt végül hazajött A lépcsőházban érezte a füstöt és amikor kinyitotta a lakása ajtaját, akkor szembesült azzal, hogy ég a lakása. A tíz éves kiskutyája kirohant az égő lakásból és elszaladt, az ebet a tűz eloltása után megtalálták és állatkórházba szállították.

DSC_3789

A szűk Dr. Szabolcs Zoltán utcában jelenleg nem lehet közlekedni a tűzoltó járművektől.

DSC_3801

Frissítés:

A katasztrófavédelem közleménye:

Tíz embert menekítettek ki Szombathelyen a város hivatásos tűzoltói a Dr. Szabolcs Zoltán utcában abból a társasházi lépcsőházból, ahol tűz ütött ki az egyik első emeleti lakásban. Öt embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítanak a mentők. A tüzet az egységek eloltották, jelenleg az utómunkálatok zajlanak, a rajok újra átvizsgálják és átszellőztetik az épületet.

Kiégett lakás a Dr. Szabolcs Zoltán utcában - fotó: katasztrófavédelem



Lakástűz Szombathelyen – öt embert szállítottak kórházba




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.