Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. szeptember 12.

Lakástűz a hatodik emeleten - oltás utáni utcakép (videó)

Videón mutatjuk meg a szombathelyi Kodály Zoltán utca egyik tízemeletesének hatodik emeleti lakásában keletkezett tűz oltására érkezett egységeket.

A hatodik emeleten keletkezett tűz eloltásáról élő bejelentkezésben számoltunk be. Most jobb minőségű videón is megmutatjuk az utcaképet, tűzoltás után.

Az esti órákban hatvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Hatvan embernek kellett elhagynia a lakását a tűzoltási munkálatok idejére

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az érintett lakás alatt lakó férfi egy porral oltó készülékkel sietett a bajba jutottak segítségére. Eloltani ugyan nem tudta a tüzet, viszont késleltette a lángok továbbterjedését, így kisebb kár keletkezett.

Lakástűz a Kodály Zoltán utcában, Szombathelyen

Mindenkinek javasoljuk, hogy ha még nincs, akkor szerezzen be egy oltókészüléket a lakásába. A kisebb, kialakuló tüzeket meg lehet fékezni, vagy időt lehet nyerni, amíg kiérnek a tűzoltók.

Lakástűz a Kodály Zoltán utcában, Szombathelyen

Szintén nem nagy beruházást jelent egy-egy füstjelző beszerzése sem, ami azoknak is hasznos lehet, akik pl. elbóbiskoltak már főzés közben. Fontos, hogy a szén-monoxid jelző és a füstjelző nem ugyanaz és ezekből a kombinált készülékeket nem tudjuk jó szívvel javasolni.

A mostani tűznél feltehetőleg elektromos zárlat okozott tüzet, az ilyen tüzek vízzel nem olthatók, áramtalanításig. Személyi sérülés nem történt.

Hatodik emeleti lakásban keletkezett tűz Szombathelyen




Kapcsolódó hírek

Szavazás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.