2019. november 14.

Videó: Kürtszóval emlékeznek a Szlovéniában kamionnal lezuhant sofőrre

A szerdai halálos baleset helyszínén már több magyar kamion kürtje is felbőgött, amikor a sofőrök elhaladtak a megrongálódott korlát mellett.

Hosszú kürtszóval haladt el ma több magyar kamion is a szlovéniai Ljubljana közelében azon az útszakaszon, ahol egy Opel személyautó ütközött egy magyar tartályautónak, ami ezután 20 méter mélységbe zuhant.

A halálos baleset helyszíne - Fotó: Szili Sándor

Szili Sándor felvételén jól látszik az út, amin a balesetben vétlen magyar kamionsofőr, Czakó György az utolsó métereket megtette járművével.

A balesetről a helyi útkezelő kamerája készített jó minőségű felvételt, ami alapján a szakemberek biztosan több olyan módosítást is eszközölhetnek, ami a későbbiekben elősegíti a biztonságosabb közlekedést.

 

Kürtszó búcsúzásként

Korábban beszámoltunk egy kamionsofőrről, aki az M86-os autóút lehajtójánál, a volán mögött kapott sztrókot, majd nem sokkal később elhunyt. Fia azt kérte a kamionosoktól, hogy édesapja temetésének kezdetekor bárhol is járnak, nyomják meg röviden a kürtöt. Rengetegen teljesítették a kérést, de nem csak Magyarországon, hanem Európában, sőt az USÁ-ból és Ausztráliából is érkeztek dudálós videók.  

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.