Szerző: Tánczos Mihály 2019. február 28.

Meghalt az M86-oson sztrókot kapott kamionsofőr - Öt emberen segített halála után

A 41 éves Sebestyén András Gergely Szombathely határában kapott sztrókot egy kamion volánja mögött és az életmentő műtét ellenére a kórházban elhunyt. Fia torokszorító sorokkal búcsúzott tőle.

Ahogyan arról beszámoltunk, rosszul lett a volán mögött egy kamionsofőr Szombathely közelében. A sztrók még az M86-os autóúton érte a sofőrt, aki járművével nekihajtott a szembejövő forgalomra figyelmeztető táblának, majd már a 87-es főúton áttért a szemközti sávba és kétszer is szalagkorlátnak ütközött, mielőtt megállt a kamion.
 
st2
 
A sofőr hiába szerette volna megállítani a járművét, a teste már nem engedelmeskedett az agy utasításainak. Feltehetőleg a lebénult kamionsofőr szándékosan kormányozta neki többször a járművét a szalagkorlátnak, hogy megállítsa azt. A férfit válságos állapotban szállították kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de az agyvérzése végzetesnek bizonyult.
 
DSC_1738
 

A debreceni Sebestyén András Gergely 41 éves volt. Kétgyermekes édesapa, tele vidámsággal és derűvel - jellemezte a fia. Az albérletben élő családot teljesen letaglózta a tragédia. A fiú a gyász mellett hatalmas büszkeséggel számolt be arról a 112Press-nek, hogy édesapja szerveit felajánlották rászoruló embereknek, hiszen ő is biztosan ezt szerette volna. -Mindig ott segített, ahol tudott. Csupa szív ember volt! Öt családnak adta vissza a reményt...

st1

Mi pedig szeretnénk köszönetet mondani olvasóinknak is, a cikkeknél ugyanis egyetlen gunyoros, kétértelmű megjegyzés sem jelent meg, ami azt jelenti, hogy minden hozzászóló átérezte, mi történhetett az úton. Gergely, a sofőr fia és a húga is köszöni mindenkinek a sok jókívánságot, cikkünk megjelenése után rengetegen szorítottak az édesapjukért.

A következő torokszorító mondatokat az elhunyt sofőr fia írta:
 
" Kedves Édesapám! Felfoghatatlan hogy ilyen fiatalon, ilyen tragikus hirtelenséggel itt hagytál minket.. Nem tudom és nem is akarom felfogni a történteket! Annyi mindent akartam még neked mondani, annyi közös tervünk volt, amelyek már soha nem valósulnak meg! 

Nem ismerek Nálad erősebb embert!
 
Ezt a harcot viszont sajnos elveszítetted. Életed harcát! Azóta már itthon lennél velünk, minden rendben lenne.  Életed utolsó perceiben is viccelődtél és vidáman nevettél.. ez is jellemez hogy mennyire élettel teli ember voltál. A jóízű nevetésed napokat tudott szebbé tenni! 
 
Várom hogy bekopogj az ajtón, majd egy mosoly mellett kijelentsd: “Megjöttem!” Nem jössz már többé.. bárcsak jönnél! Bárcsak itt lennél velünk, hatalmas szükségünk van rád!  Büszke vagyok arra, hogy Te vagy az Édesapám! Elmondhatatlanul hiányzol! Szívünkben örökkön örökké élni fogsz! Isten veled! Nyugodj békében!"
 
Forrás: Sebestyén Gergely
Az alattomos sztrók
 

Videónkban a szombathelyi baleset helyszínelése után megmutatunk egy olyan horvátországi esetet, ahol egy cseh kirándulókat szállító busz vezetője kapott sztrókot a volán mögött. (2:08-tól.) Egy kanyart még bevett a busz, de aztán áttért a belső sávba és alagút oldalának ütközött, majd mint ha mi sem történt volna gyorsítva tovább hajtott. A buszvezető itt már nem tudta mozgatni a végtagjait, lába ránehezedett a gázpedálra, miközben a gyerekek halálfélelmükben sikítottak a járművön.

 
A buszt végül sikerült megállítani, mire a másik pilóta kimászott a pihenőhelyéről. A kormányt egy utas fogta és levették a sofőr lábát a gázpedálról. A sztrókot kapott buszvezető elhunyt.
 

A sztrók jeleiről sokat lehetett már olvasni, mi viszont most egy realisztikus kampányfilmet mutatunk olvasóinknak. Fontos, hogy ha a sztrók jeleit felismerik, akkor ne tétovázzanak, hívják azonnal a 112-es segélyhívószámot.

Az agyi érkatasztrófánál minden perc számít. Minél előbb kerül be valaki a kórházba, annál jobbak az esélyei a felépülésre. Természetesen vannak olyan esetek, ahol a gyors orvosi beavatkozás sem segíthet.

Rosszul lett a kamionsofőr a 87-esen - szembe hajtott a forgalommal
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.