Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK Fotó: Vas MRFK / 112Press 2022. december 09.

A határ közelében állították meg a koszovói embercsempész furgonját a 89-esen

A járműben kilenc indiai menekült ült. Őket visszaszállítják a határzárhoz és holnap már újra próbálkozhatnak. Az embercsempész várhatóan napokon belül letöltendő börtönbüntetést kap. A megbízója addig nem kapja meg a "fuvardíjat", amíg az éppen aktulis embercsempész nem bizonyítja, hogy a "szállítmány" átlépte a határt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök, 2022. december 9-én a délelőtti órákban, a 89-es számú főúton, Torony térségében ellenőriztek egy német rendszámú gépkocsit, amelyet egy koszovói állampolgárságú férfi vezetett.

Indiai menekülteket szállított a Torony közelében elfogott koszovői embercsempész

A járműben a sofőrön kívül további kilenc, magát az ellenőrzés során indiai állampolgárnak mondó személy utazott. Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Indiai menekülteket szállított a Torony közelében elfogott koszovői embercsempész Fotó: Vas MRFK

A koszovói sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Indiai menekülteket szállított a Torony közelében elfogott koszovői embercsempész Fotó: Tánczos Mihály / 112Press

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Indiai menekülteket szállított a Torony közelében elfogott koszovői embercsempész Fotó: Vas MRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.