Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. március 27.

Kormányrántás után szalagkorlátnak ütközött egy Renault az M86-os autóúton, Szelesténél

A Szombathely irányába tartó személyautó Szeleste közelében a menetirány szerinti jobb oldali padkára futott, a sofőr pedig hirtelen mozdulattal próbálta visszakormányozni az autót.

A sofőr megsérült a balesetben

A Renault sodródni kezdett, majd a menetirány szerinti bal oldalon szalagkorlátnak ütközött, ahonnan visszapattanva ütközött a jobb oldali szalagkorláttal is.

Kormányrántás után ütközött szalagkorlátnak a Renault az M86-os autóúton

 
A biztonsági övét nem használó fiatalember megsérült a balesetben, őt a mentők kórházba szállították. A szélvédőn jól láthatóak a figyelmeztető jelek, amelyek a biztonsági rendszer figyelmen kívül hagyott  pittyegésével ellentétben valós fájdalommal jelzik, hogy be kellett volna kapcsolni a biztonsági övet.
 
A sofőr nem használta a biztonsági övét, mellkassal deformálta el a kormányt és kifejelte az ablakot
 
Ennél a konkrét esetnél nem tudjuk, miért hajtott padkára az autó, de az M86-os autóúton jellemzően figyelmetlenség (mobiltelefon ellenőrzése, valaminek a keresése, hátsó utassal beszélgetés), vagy elalvás miatt történnek az ilyen balesetek.
 
Megsérült a Renault vezetője, nem használta a biztonsági övét
 
Sokszor leírtuk már, de nem elégszer: ha az autó padkára fut, akkor hagyni kell kigurulni, illetve finom mozdulattal kell visszakormányozni az úttestre. A fékbe taposás, vagy a hirtelen kormányrántás az autó irányíthatatlanná válásához vezet, a 110 km/órás megengedett sebességű szakaszon pedig súlyos balesetet okozhat, ha a megpördülő autó egy érkező jármű elé kerül.
M86_05

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.