Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. február 26.

Szalagkorlátnak csapódott egy Peugeot az M86-oson - három kisgyerek is ült az autóban

Répcelak irányába tartott egy Peugeot személyautó pénteken délelőtt, amikor Beled közelében az autó eddig tisztázatlan körülmények között a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott.

A járművet vezető asszony egy hirtelen mozdulattal balra kormányozta az autót, hogy elkerülje az ütközést a szalagkorláttal. A Peugeot átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra és ütközött a szalagkorláttal, majd a roncs a belső sávban állt meg.

Szalagkorlátnak csapódott egy Peugeot az M86-os autóúton

A balesetben az autót vezető nő és a hátsó ülésen utazó két gyermek sérült meg. Az első ülésen információink szerint egy csecsemő utazott, a menetiránynak háttal, szabályosan rögzített babaülésben, ő nem sérült meg. (Frissítés: az első ülésben a helyszínen szerzett információval szemben nem csecsemő, hanem egy gyermek utazott, gyermekülésben.)

A Peugeot eddig tisztázatlan körülmények között futott padkára

Úgy tudjuk, hogy egy kisfiúnak a mellkasát a biztonsági öv "húzta meg", a másik gyermek lába pedig akkor sérült meg, amikor ijedten megpróbálta elhagyni a roncsot. A kinyíló légzsákok miatt az utastérben füst volt.

Kinyíltak a légzsákok a Peugeot-ban, ahol mindenki szabályosan bekötve utazott

A Peugeot-t csornai tűzoltók vontatták le az úttestről.  A mentési munkálatok ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az M86-os autóút érintett szakaszán, a Szombathely felé vezető oldalon. Több kilométeres torlódás alakult ki. A járművezetők a jobb és bal oldalra húzódva mentősávot alakítottak ki.

A Peugeot eddig tisztázatlan körülmények között futott padkára

A forgalom megindulása és a torlódás megszűnése után, a "baleset" jelzés ellenére néhány gépjárművezető nagy, 100 km/óránál lényegesen nagyobb sebességgel hajtott el a Magyar Közút járműve, a roncs és az autómentő mellett.

A Peugeot-t csornai tűzoltók vontatták le az úttestről

Kérjük a járművezetőket, hogy egy baleseti helyszín mellett csökkentett sebességgel és fokozott figyelemmel hajtsanak el,  legyenek tekintettel a mentésben és a műszaki mentésben résztvevőkre.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.