Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. január 12.

Kanyarban előző kisbusz szorított le a 87-esről egy Renault személyautót Gencsapáti közelében

A vétlen jármű vezetője látta a kanyarban előző kisbuszt és lassított, hogy a sietős sofőr be tudja fejezni a manővert, de a szabálytalan vezető valamiért nem tért vissza a sávjába.

Nem történt ütközés csütörtökön reggel a 87-es főúton, Gencsapáti közelében, de ez az elmondások alapján a személyautó vezetőjének köszönhető.

A sofőr elmondása alapján egy előzésben lévő kisbusz szorította le a 87-es főútról

Szombathely felől Kőszeg irányába tartott egy Renault személygépkocsi. Az autót vezető nő elmondta, hogy látta az ún kőszegi egyenes végén, a kanyarban előző, Szombathely felé tartó kisbuszt, ezért lassított, hogy a másik sofőr biztonságosan be tudja fejezni a manővert.

A sofőr elmondása alapján egy előzésben lévő kisbusz szorította le a 87-es főútról

Bár a kisbusz már visszatérhetett volna a sávjába, ezt azonban mégsem tette meg a sofőr, így a két jármű egymással szembe haladt a 87-esen.

A Renault vezetője nem várta meg az ütközést, fékezett és a töltés oldalára kormányozta az autóját. Sem a kisbusz, sem szemtanúk nem álltak meg. A Renaultban ketten ültek, az utas szerint magyar rendszáma volt a szabálytalan járműnek.

A sofőr elmondása alapján egy előzésben lévő kisbusz szorította le a 87-es főútról

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. A közelben, a kőszegi egyenesben matricaellenőrző kapu található. A rendőrség az eset időpontjának ismeretében le tudja kérni a kapu alatt áthaladó járművek adatát.

A Renault vezetője kitért az előzésben lévő kisbusz elől, a két jármű nem ütközött

Utoljára fél nappal korábban és kb. egy kilométerrel arrébb javasoltuk járművezetőknek - egy baleset szemtanúinak -  fedélzeti kamera beszerzését. Akkor egy Skoda vezetője kezdett figyelmetlenül előzésbe és árokba küldte az őt éppen előző Volkswagent.

 

 

Mi arra biztatjuk a hazánkban járművet vezetőket, hogy telepítsenek kamerát - dashcam-et - az autóba. A hasonló eseteknél nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen a legobjektívebben mutatja be a történteket a rögzített videó. Fontos tudni, hogy a felvétel a tulajdonosa ellen is szolgáltathat bizonyítékot egy balesetnél. Azt is jó észben tartani, hogy nem minden országban engedélyezett a fedélzeti kamera használata.

Szintén fontosnak tartjuk azt, hogy egy baleset, vagy hasonló szituáció szemtanúja megálljon az eset után és a helyszínelőnek elmondja, mit látott. Ez segíthet az eset pontosabb tisztázásában. A mostani szituációban ugyanis hiába találják meg a másik sofőrt, ő nyugodtan mondhatja, hogy egyáltalán nem úgy történt az eset, ahogyan azt állítják, sőt,  ő azt sem tudja, miről van szó.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.