Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. szeptember 21.

Előzésben lévő DAF kamion elé hajtott egy munkagépet előzni akaró BMW a 86-os főúton

A balesetet a személyautó vezetője okozta, el is ismerte a felelősségét, de azért van egy elgondolkodtató része is a szerencsés kimenetelű balesetnek.

Körmend felől Répcelak irányába tartott a 86-os főút szombathelyi elkerülőjén egy lengyel rendszámú DAF kamion. A szennyvíztelep és a Rumi úti kereszteződés között a sofőr egy lassú jármű mögé érő személyautó előzésébe kezdett.

ek5

A kamion már a BMW mellé ért, amikor annak a vezetője a lassú munkagép előzésébe kezdett és a teherszállító jobb eleje ütközött a személyautó bal oldalával.
 
A kamion már előzésben volt, amikor kihajtott elé a BMW
 
A balesetben személyi sérülés nem történt. A személygépkocsit vezető nő elismerte a felelősségét. Az út szélén álló járművek miatt időnként torlódás alakult ki.
ek3
 
A kamion vezetőjével sajnos nem tudtunk beszélni, pedig arra kíváncsiak lettünk volna, hogy miért nem várta meg, amíg a személyautó megelőzi a traktort, hiszen biztosra vehető, hogy a 90 km/órás szakaszon a gépkocsi nem fogja 25 km/órás sebességgel követni a munkagépet. Ettől még természetesen a személyautó vezetője a hibás, hiszen nem győződött meg arról, hogy belekezdhet-e az előzésbe.
 
ek4
Az elmúlt hetekben több olyan forgalmi szituációt is láttunk, amikor kocsisor húzódott az út szélére egy mentő, vagy tűzoltóautó elől, majd egy-egy jármű vezetője kihasználta a kínálkozó alkalmat és elhajtott a megkülönböztető jelzést használó jármű miatt félreállt gépkocsik mellett. Talán néhányan csettintenek, hogy "ügyes", de valószínűleg többen vannak azok, akik más jelzőt használnának az ilyen sofőrökre.

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.