Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. február 21.

Kirepült az autójából, később legurult a töltésen egy Toyota sofőrje az M86-os autóúton

Az autó szalagkorlátnak ütközött, a megpördülő autóból az oldalablakon keresztül zuhant ki a sofőr. Az erősen vérző asszony a töltés szélére sodródott, egy ideig ott feküdt, de amikor oldalra akart fordulni legurult a magas töltés oldalán. Videó.

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt az M86-os autóúton, a vépi lehajtó közelében, 2024. február 19-én.

Egy Toyota személygépkocsi haladt Szombathely irányába, amikor eddig tisztázatlan okból az autó a menetirány szerinti bal oldalon szalagkorlátnak hajtott. A gépjármű megpördült és a menetirány szerinti jobb oldalon az eredeti menetirányával szembe állt meg.

Kirepült a sofőr a Toyotából Vép közelében - szalagkorlátnak ütközött az autó az M86-os autóúton

A Toyotát vezető 60 év körüli asszony nem (vagy nem megfelelően) használta a biztonsági övét és a pördüléskor az utasoldali ablakon kirepült, közben eltörve a sebességváltót és testtel eldeformálva a jobb első ajtót. A sofőr teste a töltés széléig csúszott. A baleset miatt megálló segítők itt találtak rá, mielőtt tárcsázták a 112-t.

A sofőr az utasoldali ablakon repült ki

A súlyosan megsérült asszonnyal lehetett kommunikálni. Valószínűleg fel akart kelni, vagy el akart fordulni és nem tudta, hogy milyen helyen fekszik, így legurult a magas töltés oldalán, valószínűleg újabb sérüléseket szerezve. Az asszonyt szombathelyi tűzoltók segítették felvinni az útra, a mentők pedig súlyos sérüléssel szállították a Markusovszky kórházba.

A sérült asszony a töltés széléig sodródott, miután kizuhant az autójából - később legurult a töltésen

A helyszíni szemle ideje alatt a forgalom egy sávon haladhatott Szombathely irányába. A tapasztalatunk alapján sok sofőr lassítás nélkül hajtott el a baleseti helyszín mellett. Az autóúton 110 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség, de ilyenkor saját érdekében is célszerű lassítania a járművezetőnek, hiszen nem tudhatja, milyen idegen tárgyak, roncsdarabok lehetnek az úttesten. Nem beszélve a mentésnél dolgozókról, de ha ezt a sok kék, piros, vagy sárga lámpa miatt magától nem teszi meg a volánnál ülő, akkor valószínűleg nem is érdekli.

Kirepült a sofőr a Toyotából Vép közelében - szalagkorlátnak ütközött az autó az M86-os autóúton

Az úttestet az MKIF munkatársa takarította le. A szalagkorlát öt lába rongálódott meg, a biztonsági eszközt 24 folyóméteren kell majd cserélni, javítani.

A biztonsági öv használatának fontosságáról az előzmények után nem ejtünk szót, annyit viszont fontosnak tartunk elmondani, hogy egy ilyen balesetnél jellemzően sérülés nélkül, vagy könnyű sérüléssel száll ki a saját lábán a sofőr.  A saját ajtaját használva.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.