Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2022. december 12.

Videó: A halálos baleset túlélőjének megtalálója beszél - BMW repült be a tv-torony udvarába Hegyhátsálnál

Egy autó vezetője egy négykézláb mászó férfire lett figyelmes, aki azt állította, hogy kidobták egy autóból. Már hívott hozzá mentőt, amikor előbb egy holttestet, majd egy autóroncsot is találtak Hegyhátsálnál. A segítővel beszélgettünk a baleset helyszínén. Erős idegzetűeknek ajánlott tartalom.

Frissítés: egyik férfi sem vezethette volna a BMW-t. A túlélő nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mert azt korábban már bevonták tőle. Az elhunyt meg sem szerezte a jogosítványt és az elmondások alapján nem tudott vezetni, ami nem zárja ki, hogy egy buli utáni emelkedett hangulatban ne próbálta volna ki, milyen lehet száguldani. A balesetet túlélő férfi fogyasztott alkoholt a pályaelhagyást megelőzően.

Korábban írtuk: Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2022. december 11-én a hegyhátsáli tv-toronynál.  Ahogyan arról tegnap este már beszámoltunk, Gersekarát felől Hegyhátsál irányába tartott a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel egy nyári gumival felszerelt BMW személyautó a 7441-es úton.

Egy bukkanót követően a gépkocsi a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, majd egy bekötőútnál a levegőbe emelkedett és közel 50 méter múlva ért először földet, majd ezután még többször a magasba pattant a szántóföldről.

A BMW többször is a levegőbe emelkedett, ketten kizuhantak belőle

Végül a tv-torony kerítése felett átrepülve az építmény mellett állt meg.

A sofőr és utasa kizuhant a BMW-ből Hegyhátsálnál

Az autó vezetője és utasa még a kerítésen kívül kiesett a járműből. Egyikőjük a helyszínen életét vesztette. Az autó biztonsági rendszerét vakcsattal verték át, az öv nélküli csatlakozónak köszönhetően a jármű nem figyelmeztetett arra, hogy be kellene csatolni a biztonsági övet.

Vakcsat a BMW-ben, amiből ketten kizuhantak - a hegyhátsáli balesetben egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült

Azt a rendőrség vizsgálja, hogy ki vezette a gépkocsit.

A BMW többször a levegőbe emelkedett - egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült

Beszéltünk Dervalics Péterrel, aki megtalálta a baleset túlélőjét. A vele készült interjú videónkban meghallgatható. Szerintünk nagyon tanulságos. Az elbeszélésből kiderül az is, hogy valószínűleg egy másik sofőr is felfedezte a négykézláb mászó sérültet, de ő inkább tovább hajtott a kis forgalmú úton. A holttestet és a roncsot az útról nem lehetett észrevenni.

bb6

Korábban a 112Press mutatott be egy videót egy Vas megyei balesetről, ahol egy személyautó a levegőbe emelkedett egy ütközés után. A mostani balesetnél a BMW sebessége lényegesen nagyobb lehetett, ennek megfelelően messzebb állt meg és valószínűleg magasabbra is emelkedett.
 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2022. december 11-én, az esti órákban, a 7441- es számú úton. Egy férfi gépkocsival közlekedett Halastó felől Hegyhátsál irányába, amikor haladása során az út 18-as kilométerszelvényében, eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról, majd az útpadkán keresztül, többször megpördülve autójával egy mezőgazdasági területre csapódva, a tetőlemezén állt meg. A gépjárműben a baleset idején két személy utazott, akik közül az egyik fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A járműben tartózkodó másik személy súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság vizsgálja.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.