Barion Pixel
Szerző: Forrás: laumat.at, Olvasó Címlapkép: illusztráció 2023. november 05.

Külföld: Kirepült az autójából az ütközésnél és meghalt egy magyar férfi az A1-es autópályán, Ausztriában

Felmerült a gyanúja annak, hogy egy forgalommal szembe haladó jármű miatt torpant meg a forgalom az A1-es autópályán. Az ekkor történt balesetnél a vétlen magyar sofőr az elsődleges információk alapján nem használta a biztonsági övét. A helyszínen még sikerült újraéleszteni, de a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt szombaton hajnalban az ausztriai Pucking közelében az A1-es autópályán, a Bécs felé tartó oldalon. Eddig tisztázatlan forgalmi okból megállt a forgalom, amit későn észlelt egy tunéziai férfi és az általa vezetett teherszállító nagy sebességgel ütközött egy előtte álló személyautóval, amiből kirepült egy 26 éves magyar férfi.

A teherjárművet követő, ukrán sofőr által vezetett személygépkocsi meg tudott állni a roncsok előtt, azonban az őt követő, tadzsik sofőr által vezetett gépjármű belerohant az előtte megállóba. Ezekből a járművekből a mentők két embert szállítottak kórházba, könnyű sérülésekkel.

Az út mellett egy gyermekülést is találtak, emiatt átvizsgálták át a környéket, de szerencsére a balesetkor nem ült gyermek a biztonsági eszközben.

A magyar férfit a helyszínen újraélesztették, stabilizálták az állapotát, majd kórházba szállították, ahol belehalt a súlyos sérüléseibe. Az osztrák Laumat portál képein jól látszik, hogy a magyar sofőr gépkocsijának hátulja teljesen összeroncsolódott, azonban a vezetőnél épen maradt az utastér. Bekapcsolt, szabályosan használt biztonsági övnél az öv az üléshez szorította volna a sofőrt, ami védte volna a gerincoszlopát és a fejét is, esélyt adva a túlélésre és a kisebb fokú sérülésekre.

Salzburg irányába 3, míg Bécs felé 4 órán keresztül tartott a teljes útlezárás az A1-es autópályán.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, így azt is, valóban volt-e forgalommal szembe haladó gépjármű. A bejelentéseket a +43(0)59133 4133200 telefonszámon várják a szemtanúktól, vagy a forgalommal szembe haladó autó vezetőjétől.

Forrás: laumat.at , olvasó
A címlapkép illusztráció, nem a cikkben jelzett baleset helyszínén készült. Helyszíni képek a Laumat oldalán találhatók.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.