Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. december 30.

Kigyulladt egy Citroen Szombathelyen - azonnal többen siettek a sofőr segítségére

A Szent Márton utca belső sávjában, lámpánál elinduláskor gyulladt ki egy Citroen személyautó motortere. A civilek segítségének is köszönhetően az autó nem égett ki teljesen.

Frissítés: Olvasónk, Kiss Dorina felvétele a tűzesetről:

Lángoló motorterű autó a szombathelyi Szent Márton utcában Fotó: Kiss Dorina (olvasó)

Egy hete vásárolta használtan a tulajdonosa azt a személyautót, amelyik szerdán délelőtt kigyulladt a szombathelyi Szent Márton utcában.

sz1

Információink szerint a hét éves autó az előző lámpánál rángatni kezdett és nehezen reagált a gázadásra. A belső sávban álló sofőr leállította, majd újraindította a motort és az autó rendben elindult. A következő lámpánál azonban a motortérből pukkanás hallatszott, majd a benzines autó motortere égni kezdett.

sz3a

Az autót vezető hölgytől megtudtuk, hogy mindig van az autójában porral oltó készülék így azonnal megpróbálták megfékezni a lángokat. A motorháztetőt nem nyitották fel, hogy minél kevesebb levegőt kapjon a tűz. Több autó  vezetője is megállt az égő járművet látva és a sofőrök szintén porral oltóval késleltették a tűz terjedését. Egy gyalogos egy közeli üzletbe szaladt be, ahonnan szintén tűzoltó készülékkel tért vissza.

sz2a

A szombathelyi tűzoltók perceken belül a helyszínre értek és eloltották a motortérben keletkezett tüzet. Annak köszönhetően, hogy a civil segítők is beavatkoztak, nem égett ki az egész autó, "csak" a motortere.

c_2a

Ez nagyon pozitív és bízunk benne, hogy más esetekben is megállnak segíteni a közlekedők, ha még nem ért ki a professzionális segítség.

c_5a

Az autót vezető asszonynak nem csak porraloltó készüléke volt, de egész Európára érvényes asszisztencia szerződést is kötött a gépjármű vásárlásakor, azaz egy hete. Ez a fajta biztosítás hasonló esetekben is segítséget jelent. De nem most. A sofőr hívta a biztosítót, azonban ott azt a választ kapta, hogy a befizetése még nem érkezett meg, ezért nem élő a szerződése. Az asszony így bosszúsan autómentőt hívott.

c_6a

A tűz oltási ideje alatt a rendőrség két sávot lezárt a Szent Márton utca érintett szakaszán. Kisebb torlódást alakult ki.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.